Oppfriskningsdose etter 5 måneder

Oppfriskningsdosen for de som er 65 år og eldre settes på vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret. Husk at oppfriskningsdosen ikke skal tas før tidligst 5 måneder etter dose nummer to. Det må også være minst en uke mellom dosen og influensavaksinen.
  • Det blir drop-in for alle mellom 65 og 84 år.
  • De som er 85 år og eldre, blir ringt opp med tilbud om timeavtale.

- Beskyttelsen mot infeksjon faller når det har gått en viss tid. Det er derfor myndighetene anbefaler vaksinering med en oppfriskningsdose for de som er 65 år og eldre. Det var imponerende å se hvor mange som stilte til vaksinering da vi tidligere i oktober sto i fare for å måtte kaste vaksine.  Vi håper på fortsatt god oppslutning, sier assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton.

Vaksinering i uke 44 og 45

Så langt er det bestemt at oppfriskningsdosen settes onsdag, torsdag og fredag i uke 44 og 45.
Det er disse dagene det vaksineres med Pfizer. Det er bare denne vaksinen som brukes som oppfriskningsdose. Senere er også Moderna godkjent. 

Flere datoer i nye uker settes opp så snart de er klare.

Dato og klokkeslett

Husk tallene 5 og 1 når det gjelder oppfriskningsdosen:

  • Oppfriskningsdosen skal ikke settes før tidligst 5 måneder etter dose nummer to.
  • Det må være minst 1 uke mellom oppfriskningsdosen og en eventuell influensavaksine (eller andre vaksiner). Det er det samme hvilken av vaksinene som tas først.

Begynner å ringe de eldste i uke 43

Fra uke 43 (25. - 31. oktober) og framover ringer vaksinasjonssentret til alle som er 85 år og eldre, hvis de ikke allerede har fått oppfriskningsdosen. De får tilbud om timeavtale på vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret på en bestemt dag og klokkeslett mellom klokka 10.00 og 16.00 enten onsdag, torsdag eller fredag i uke 44 eller 45.

Også de som er over 85 år er velkommen til drop-in før de eventuelt har fått telefon fra vaksinasjonssenteret med innkalling til en bestemt dag. 

Drop-in for 65-84 år

De mellom 65 og 84 år kan møte til drop-in til samme tid som de eldre som blir innkalt: Mellom klokka 10.00 og 16.00 enten onsdag, torsdag eller fredag i uke 44 eller 45.

Omsorgssentre 

Kommunen er godt i gang med å gi oppfriskningsdosen til de som bor i omsorgssentre og omsorgsboliger. Vaksineringen vil være ferdig i løpet av uke 44. 

Andre over 65 år som fikk de to første dosene hjemme, vil også få oppfriskningsdosen hjemme.

Drop-in for andre enn de over 65 år 

Tilbudet om drop-in-vaksinering gjelder også for de som ønsker dose én, to eller tre. De som skal ha dose tre er innbyggere under 65 år som kan dokumentere at de tilhører utvalgte grupper med alvorlig nedsatt immunforsvar.

Det vaksineres både med Moderna og Pfizer, men på forskjellige dager. Se oversikt lenger opp på siden.

Hvor lang tid må det gå mellom dose én, to og tre?

16-17 år 

16-17-åringene får tilbud om dose to av koronavaksinen i uke 47 og 48. De aller fleste fikk første dose gjennom et godt samarbeid med de videregående skolene. Også denne gangen gir skolene elevene detaljert informasjon om bussing til og fra vaksinasjonssenteret.

Det må nå være 12 uker mellom dose en og to for denne aldersgruppen. En del 16- og 17-åringer som ikke går på skole har derfor beklageligvis fått innkalling til feil dag. Vi ber de bestille ny time eller komme på drop-in med Pfizer når det har gått 12 uker siden de fikk første dose.

Influensavaksine hos fastlegen

Det er ventet at mange vil ta influensavaksinen nå i høst. Den skal tas hos fastlegen, akkurat som tidligere år. Ta kontakt med fastlegen for å bestille tid til influensa-vaksinering.  Fastlegene begynte vaksineringen 27. oktober.

Husk at det må gå minst 1 uke mellom influensavaksinen (eller andre vaksiner) og oppfriskningsdosen med Pfizer. Det er det samme hvilken av vaksinene som tas først.