Oppfriskningsdose for 45+

Innbyggere fra 45 år og oppover kan nå bestille time til oppfriskningsdose.  

 - Regjeringen åpnet i går for å starte vaksineringen av dem fra 45 til og med 64 år så raskt som mulig. Vi er klare til å starte vaksineringen av disse allerede nå, så sant det er 4,5 måneder siden de fikk dose 2. Innbyggerne i denne aldersgruppen kan bestille time på helsenorge.no. I bestillingssystemet vil første ledige time være den dagen det er 4,5 måned siden dose 2. Vi er veldig glade for at vaksinasjonssenteret så raskt er klar til å ta imot en ny gruppe til vaksinering med oppfriskningsdosen, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik.

Denne uka vil det være mulig å bestille tid for å ta oppfriskningsdosen for 45+ både onsdag, torsdag og fredag. Vi har også drop-in med Moderna for denne aldersgruppen onsdag og torsdag fra 12.30–16.00. Neste uke vaksineres det mandag-onsdag. Det samme gjelder for romjula. Da er det åpent mandag 27., tirsdag 28. og onsdag 29. desember.

Alle dagene er åpningstiden fra 10.00-12.00 og 12.30-16.00.  Åpningstidene kan bli utvidet. (oppdatert 15.desember kl 09.00)

Det aller meste av vaksineringen skjer på Sørlandssenteret. 

Det er helt nødvendig at det er minst fire og en halv måned mellom andre dose og oppfriskningsdosen. Det er mulig å bestille time, og det er mulig å komme på drop-in. Husk å ta med ID. 

Oppfriskningsdoser

- Vi vaksinerer med Moderna og Pfizer alle dager, med unntak av onsdag og torsdag denne uka. Da bruker vi bare Moderna etter lunsj. Hvis noen i aldersgruppen 45+ ikke har bestilt, går det an å komme på drop-in. Men det sikreste for å unngå en eventuell kø, er å bestille tid på forhånd, sier lederen for vaksinasjonssenteret, Kjersti Alice Jortveit.

For media

Kontaktperson er kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik: 469 31 686