Ønsker en god dialog med nytt kontrollteam

Kristiansand kommunes nye kontrollteam skal være et bindeledd mellom kommunen og bybildet.

KontrollTeam.jpg

Fra venstre: Jan Vidar Ødegaard og Even Slettebakken. Foto: Pernille Ihme

Jan Vidar Ødegaard og Even Slettebakken, begge med bakgrunn fra politiet, er kommunens nye kontrollteam. Teamets skal blant annet veilede butikkeiere og næringsaktører om godt smittevern. Dette gjelder både serveringssteder, butikker, treningssentre og andre aktører som opplever ansamlinger av mennesker. 
 
-Kontrollteamet er et viktig kontaktpunkt for næringslivet og butikkeiere som gjør at vi kan få til en god dialog, sier fagansvarlig for bevilling, Lars Petter Aasheim. Aasheim administrerer arbeidet kontrollteamet gjør i forbindelse med serveringssteder. 

– Viktig tiltak

Kontrollteamet skal om ønskelig bistå Arbeidstilsynet og deres tilsyn med bedrifter oppgitt som ansvarlig ved innreisekarantene, samt kunne følge opp kommunens innbyggere og deres karanteneplikter.  
 
- Det er fint å kunne dra rundt å snakke med menneskene ute i bybildet, og få til en god dialog med disse om smittevern, forklarer Ødegaard. Han gleder seg til å starte i den nye jobben i kontrollteamet.  
 
- Det er første gang vi har et slikt kontrollteam, og vi er opptatt av å lære av erfaring, slik at vi kan flytte arbeidsoppgavene til teamet etter der hvor behovet er størst. Vi mener dette er et viktig tiltak og ser at andre kommuner har hatt god erfaring med opprettelsen av slike team, sier Aasheim.