Nye sorggrupper for etterlatte ved selvmord

I september starter livsmestring i Kristiansand kommune opp to nye sorggrupper for etterlatte ved selvmord.

Formålet med gruppene er å styrke hverandre ved å treffe andre som har opplevd likende tap, prate om sorgen og lytte til hverandres historier slik at man kan finne sin vei gjennom sorgen. 

Nina Tanggaard Lomeland Svein Emil Lomdal.jpg

Nina Tanggaard Lomeland og Svein Emil Olstad er gruppeledere. – Det å få møte mennesker på denne måten er både sterkt, vondt, fint og vakkert, sier Lomeland som er pårørendekontakt. Grunnet stor pågang er tilbudet nå utvidet til to grupper. 

Bålpraten

Den nye gruppen som kalles “Bålpraten” og er utendørs i en gapahuk i Jegersberg. Her samles man rundt bålet med en kaffe og litt suppe for en prate om det man står i som etterlatt. Er det mulighet til det, blir det kanskje en kort gåtur i skogen med gode samtaler parallelt. En slik gruppe passer godt for de som ikke kjenner seg hjemme i den tradisjonelle formen for grupper og som kjenner naturen er et godt sted å være.   

Gapahuk1.jpg

Inneprat

I den andre gruppen samles vi innendørs til kaffe, undervisning og gode samtaler med andre som har opplevde noe av det samme.  

– Det er sterkt å komme så nært på andres sorg. Å lede sorggrupper er noe av det mest givende vi begge har gjort, sier Lomeland. De startet en gruppe i mars i år, og ser frem til å starte opp igjen med nye grupper. – Vi er opptatt av å skape trygghet i gruppen og at de skal kunne dele når de ønsker. Tilbakemeldingene fra deltakerne er anerkjennende, og de sier det er godt å møte andre som har opplevd liknende tap. Å delta i gruppen er for mange et godt sted å kjenne på et fellesskap. At enkelte deltakere har uttrykt at de “opplever å komme hjem” når de kommer til samlingene, er rørende, sier Olstad. 

På begge gruppen er det plass til 8 deltagere. Ønsker du å få mer informasjon om sorggruppa eller tilbudene til Livsmestring kan du kontakte: 
 
Nina Tanggaard Lomeland 
Svein Emil Olstad 

Lenk til mer informasjon 

Kommunens informasjonssiden om sorggrupper

For mer informasjon om å være etterlatt ved selvmord, se www.leve.no

Du kan lese mer om andre sorggrupper på www.sorggrupper.no