Null doser kastet!

Da utløpsdatoen for 1900 doser koronavaksine nærmet seg, fryktet gjengen på vaksinasjonssenteret at doser måtte gå i søpla. Men takket være innbyggerne og gode kolleger ble ingen doser kastet!

Kjempefornøyde medarbeidere ved vaksinasjonssenteret viser at null doser er kastet! F.v: Ranu-Erica Henden, Salwa H. Yusuf, Ingrid Wirsching, Anne Berit Lønne, Margrete Fagerberg, Bjørg Riber, Kjersti Jortveit, Erik Hellem og avdelingsleder Pauline Bermingham Bye. (Foto: Børge Røssaak Nilsen, Kristiansand kommune.)

Ettersom alle dosene som nærmet seg utløpsdato er satt, er det ikke drop-in for oppfriskningsdose før i november

De som kan gå på drop-in de nærmeste dagene, er personer som skal ha sin første og andre dose, i tillegg til personer som har alvorlig svekket immunforsvar og derfor skal ha tredje dose. Personer i disse gruppene kan komme på hvilken drop-in dag de vil, men må passe på hvilken vaksinetype som tilbys den aktuelle dagen.  

Her kan du se tid og sted for drop-in vaksinering og vaksinetype. 

Spenning til siste minutt

Det knyttet seg spenning til om de skulle klare «nullen» helt til siste minutt. Da vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret egentlig var stengt for dagen siste dag før utløpsdato, hadde de tre doser igjen.

- Folkene på jobb ville ikke gå hjem. Sistemann fikk den siste dosen rundt en halvtime etter vi egentlig skulle stengt i går. For noen kolleger og innbyggere vi har, sier en stolt og takknemlig avdelingsleder ved Kristiansand vaksinasjonssenter, Pauline Bermingham Bye.

Hun er veldig glad for at innbyggerne har stilt lojalt opp til tross for at det har blitt noe venting.

Varsellampe

Flere hundre vaksiner er satt på drop-in vaksinering i Rådhuskvartalet og vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret.  Ytterligere doser er satt som oppfriskningsdoser på sykehjem i kommunen, og mange doser er gitt til nabokommuner som var i manko.

- Alt har blitt prøvd. Kolleger har til og med tatt doser med seg hjem til egen boligblokk fordi de visste at de hadde naboer som var i målgruppene, sier avdelingslederen.   

Det var ingen selvfølge at alle de 1900 Pfizer-dosene skulle finne en arm i Kristiansand eller omegn.

Flere kommuner har varslet om at de har vært nødt til å kaste opptil flere tusen doser med vaksine. Det visste Bye da hun og kollegene tidlig denne måneden så at det lå an til å bli et overskudd på nær 2000 doser i Kristiansand.

De begynte å tenke løsninger med en gang.

Da regjeringen 5. november åpnet for oppfriskningdose til innbyggere i alderen 65 pluss, falt en viktig brikke på plass. Fristen før dosenes utløpsdato var for kort til å sette opp en godt organisert vaksinering som omfattet alle sykehjem, men kommuneoverlegen foreslo at alle innbyggere over 65 skulle få tilbud om drop-in vaksinering.

Han fikk raskt gehør for dette.

Folk stilte opp

- Vi på vaksinasjonssenteret heiv oss rundt, og folk har vært veldig flinke til å stille opp. En av dagene hadde vi lang kø til vaksinering i Rådhuskvartalet. Det er jo ikke de yngste som kommer, og det er anstrengende å stå og vente. Men folk holdt humøret oppe, sier Bye.

Nå som de 1900 dosene er satt, er det ikke lenger drop-in for oppfriskningsdose til personer i alderen 65 og oppover.

De som kan gå på drop-in de nærmeste dagene er personer som skal ha sin første og andre dose, i tillegg til personer som har alvorlig svekket immunforsvar og derfor skal ha tredje dose.

Her kan du se tid og sted for drop-in vaksinering

Kontakt for media

Avdelingsleder Kristiansand vaksinasjonssenter
Pauline Bermingham Bye
97 62 10 76