Navnet er Bølgen bærekraftsenter

Juryen har nå kåret vinneren av navnekonkurransen for Bærekraftsenteret i Dronningens gate/Vestre Strandgate. Det kom inn over 100 forslag til konkurransen.

Navnekonkurranse baerekraft.jpg

Den glade vinneren av navnekonkurransen, Ingvild Thortveit-Pedersen, fikk overrakt premien utenfor Bølgen bærekraftsenter fredag morgen. På bildet ser vi også (fra v.) miljørådgiver Anne Line Gangså Tørresen, daglig leder av Impact Hub / Bølgen Bærekraftsenter Solveig Nilsen,  kommunalsjef klima og arealutvikling Knut Felberg, vinneren og Ragnar Holm Aasan fra Sykkelbutikken. Foto: Ragna Marie Henden.

Bærekraftsenteret i samarbeid med Kristiansand kommune fikk inn over 100 forslag i konkurransen om navn på nytt senter for bærekraft i Dronningens gate 2A/Vestre Strandgate 12. Juryen har valgt å gå for «Bølgen bærekraftsenter», som ble foreslått av Ingvild Thortveit-Pedersen. Hun er nå den heldige vinner av en flott elsykkel til en verdi av 30 000 kroner.

– De mange forslagene og begrunnelse som kom inn viser at innbyggerne vil at bærekraftsenteret skal være en innovativ drivkraft for omstilling i Kristiansand. Mange ønsket også å beholde «bærekraftsenter» som navn, forteller juryleder Solveig Nilsen.

En overrasket og glad vinner

Ingvild Thortveit-Pedersen foreslo Bølgen bærekraftsenter med følgende begrunnelse: – Jeg foreslår «Bølgen» fordi det står for fremdrift, forandring og bevegelse, og på grunn av byggets nydelige blåfarge.

–  Det er ikke lenge siden jeg skaffet meg en elbil, så det var morsomt at jeg vant en elsykkel. Nå er jeg helelektrisk og bærekraftig i transportmidler, sier en glad vinner av navnekonkurransen.

Juryens begrunnelse

Havet er viktig for Kristiansands identitet. Bølgen minner oss om smeigedager og bølgeskvulp, men også storm og sjøsprøyt. Bølgen symboliserer bevegelse og forandring, noen ganger rolig og noen ganger dramatisk.

Klima og miljøkampen har blitt en folkebevegelse - en bølge, der næringsliv, organisasjoner og ildsjeler finner sammen for å skape endring. En bølge er i medvind, en bølge gir fart. Bølgen skyller mot land, sliper ned steiner og flytter fjell. En bølge har kraft – men kan også være øm og kjærlig.

Bygget har huset skipsekspedisjon og rederi-virksomhet, så byggets historie går også over hav og bølger med tette bånd til Europa gjennom skipsfart, industri og handel.

Byggets nye blå farge vil gjøre det lett å finne fram: Bølgen bærekraftsenter, det blå bygget i byen.

Kommunens kriterier for navn

Bærekraftsenteret og Kristiansand kommune ønsket et navn som kan dekke formålet og aktiviteten i bygget. Navnet kan også være historisk betinget eller være inspirert av bærekraftsmålene. Juryen mener vinnerforslaget dekker alle områdene på en fin måte.

Juryen

  • Impact Hub/Bærekraftsenteret ved daglig leder Solveig Nilsen
  • Kristiansand kommune ved miljørådgiver Anne Line Gangså Tørresen
  • Christiansholm Eiendom ved arkitekt Ragnhild Hald
  • Stiftelsen Miljøfyrtårn ved administrasjonsansvarlig Linda Kittelsen
  • Næringsforeningen i Kristiansandsregionen ved leder for strategi og utvikling, Ingrid Michalsen

Mer om navnekonkurransen

Kontaktperson

Solveig Nilsen, leder Bølgen bærekraftsenter, mobil: 92 04 55 60