Fra 25. februar deles munnbind ut på AKTs kundesenter og kommunens innbyggertorg som en oppfølging av formannskapets vedtak om at alle skal bruke munnbind på buss.

Ta med eget munnbind

Munnbind buss.jpg

Alle busspassasjerer oppfordres til å ta med eget munnbind når de skal reise med buss. Fra og med torsdag 25. februar kan du få utdelt munnbind hos AKTs kundesenter og i Kristiansand kommunes innbyggertorg på Nodeland og Tangvall og i Rådhuskvartalet. Foto: Shutterstock

Det er ikke mulig å distribuere engangsmunnbind til passasjerene på alle bussavganger på en smittevernmessig forsvarlig måte. Derfor må munnbindene distribueres andre steder slik at busspassasjerene har med eget munnbind når de går på bussen.  

For å legge til rette situasjonen for passasjerer har Kristiansand kommune sammen med AKT nå lagt til rette for følgende fra torsdag 25. februar:

  • Det deles ut munnbind på kundesenteret til AKT og kommunens tre innbyggertorg (Tangvall, Nodeland og i Kvadraturen) så langt beholdningen rekker.
  • AKT har forsterket antallet vektere som deler ut munnbind om bord på enkelte busser og holdeplasser  

Vi oppfordrer busspassasjerer til å sørge for ha med eget munnbind på kollektivtransport.

Formannskapet i Kristiansand vedtok i ekstraordinært møte tirsdag 23. februar kommunedirektørens anbefalinger om strengere smitteverntiltak gjeldene fra og med 24. februar til og med 4. mars. Formannskapet vedtok blant annet at alle innbyggerne skal benytte munnbind når de tar buss og ved besøk i butikker og handlesentre.  

Kontaktperson for media:  

AKT:

Terje Mathisen, tlf: 90 07 45 54

Kristiansand kommune:

Kommunedirektør Camilla Dunsæd, tlf. 97 51 08 64

Ordfører Jan Oddvar Skisland, tlf 98 28 79 00