Mulig å trene med god avstand på treningssenter

I Kristiansand vil treningssentre kunne holde åpent for de som er bosatt i kommunen fra og med mandag 12. april. Treningssentrene må følge nasjonale regler og smittevernveileder.

Avstand må opprettholdes slik at folk unngår å bli nærkontakter til hverandre.

Etter at den lokale forskriften i Kristiansand blir opphevet natt til mandag, så er det den nasjonale forskriften som i §15c regulerer treningssentre.   

Utover at sentrene kan holde åpent for de som er bosatt i kommunen, kan de også åpne for personer bosatt i andre kommuner for rehabilitering og opptrening invididuelt eller i mindre grupper med arrangør, eller individuell trening eller behandling det kan bestilles time til.  

Når muligheten til å gå på treningssenter igjen åpner i Kristiansand er det viktig at smittevernveiledere følges til punkt og prikke. De som driver treningssentre må tilpasse aktiviteten, for åpning betyr ikke normal drift.   

Redusert kapasitet

Det vil være nødvendig å redusere kapasitet ved gruppetrening for å holde avstand. Trening som innebærer mye bevegelse i retning andre som trener vil også måtte begrenses.

Aktivitet der to elle flere tar på samme gjenstand uten at den er vasket skal ikke forekomme.

Mange sentre vil praktisere at medlemmer bestiller time, uansett om de skal på gruppetrening eller studiotrening. Slik sikrer sentrene at det ikke blir for mange i lokalet samtidig, og at alle er registrert. I tillegg unngår man å måtte sjekke bostedsadresse ved hvert enkelt besøk. 

For gjester på treningssentrene er smittevernveilederen kort forklart slik: :

  • alle som oppholder seg i treningssentre skal være symptomfrie
  • alle må holde avstand, slik at de ikke blir nærkontakter til andre på treningssenteret
  • hygienen må være god 
  • utstyr skal ikke deles uten å være vasket