Møt familien Vik som deltar i Jeg kjører grønt

Laget “Artillerivollen 36 B” består av fire familiemedlemmer som rangerer på andre plass i Jeg kjører grønt-lagkonkurransen. Nå forteller familien hva som motiverer dem til å velge grønne reiser.

Familien Vik deltar i årets Jeg kjører grønt-kampanjen under lagnavnet “Artillerivollen 36 B”. Med sine grønne reiser har de så langt samlet inn 456,75 gruppepoeng og rangerer nå på andre plass i lagkonkurransen. Deres største motivasjoner for å delta er: trim, budsjett og uavhengighet.

Familien Vik i Jeg kjører grønt 2021.jpg

Hildegunn Vik Salmelid og Odd Ivar Vik. Foto: Aenne Ramm/Kristiansand kommune

Familien har alltid likt å sykle i stedet for å kjøre bil. De har valgt å bo sentralt i Kristiansand og klarer derfor de fleste hverdagsreisene uten bil. Samtidig har det blitt en god vane å ta sykkelen over alt. Når datteren begynte å jobbe i dyreparken, ble det fort avgjort at hun skulle sykle til den nye arbeidsplassen. Med elsykkel bruker hun 40 minutt for å komme seg ditt.

-Jeg føler meg uavhengig av busstider og kollegaer jeg kan samkjøre med. Samtidig synes jeg at det er vanskelig å trene i tillegg til jobben. Ved å sykle til og fra jobb får jeg min daglig porsjon frisk luft og trim, forteller Hildegunn Vik Salmelid.

Det å la bilen stå er først og fremst et valg som familien Vik har tatt. For eksempel har faren nylig flyttet en kommode med håndtrilla fra Mølla til Grimsmyra.

-Det er kanskje ikke den lengste strekning, sier han.

Familien har vært med i Jeg kjører grønt siden oppstart i 2011, først foreldrene, deretter barna.

-Men nå har konkurransen blitt enda gøyere fordi vi kan være i et lag sammen, forteller de.

Hele familien er ikke like glad i å sykle, men alle kjører grønt. Sønnen tar buss hver dag til Søgne hvor han jobber.

Bli med du også!

Vil du også gjøre som familien Vik og kjøre grønt i høst? Da kan melde deg på Jeg kjører grønt kampanjen og vinne fine premier. 

Det er ikke for seint for å bli med i lagkonkurransen. Registrer laget ditt nå og bli med i trekning om gruppeopplevelser!