Miljøuka utsettes til høsten

Miljøuka 2021 skulle etter planen gått av stabelen i neste uke. Over 50 store og små arrangementer var planlagt, men på grunn av smittesituasjonen i Kristiansand utsettes uka til uke 39.

Skisland Rojas Evensen2.jpg

De gledet seg til Miljøuka og en mengde flotte arrangementer, både ordfører Jan Oddvar Skisland, prosjektleder Elizabeth Rojas og by- og stedsutviklingsdirektør Ragnar Evensen. Nå satser de på at Miljøuka kommer strkt tilbake til høsten. Foto: Kari Anne Candasamy.

Oppdatert 27. mai:

Det er nå bestemt at Miljøuka 2021 arangeres i uke 39, 27. september – 3. oktober 2021.

– Ikke forsvarlig å gjennomføre

– Dette er veldig synd, men likevel en riktig avgjørelse. Vi hadde gledet oss veldig til uka, men slik smittesituasjonen er i Kristiansand nå, er det ikke forsvarlig å gjennomføre uka, samtidig som kommunen oppfordrer til at folk ikke skal samles, sier en litt skuffet Elizabeth Rojas, prosjektleder for Miljøuka.

Hun forteller at de kommunale arrangementene med fysisk oppmøte i regi av uka, avlyses.
– Likevel ser vi på muligheten for at noen av de digitale arrangementene vil kunne gå som planlagt. Det er også håp om at noen arrangementer i kohorter på skoler og barnehager, kan gjennomføres.

– De digitale arrangementene som kan gjennomføres, ser vi på som «teasere» til høstens miljøuke. Vi hadde så mange spennende og gode arrangementer planlagt, og vi kommer garantert sterkt tilbake til høsten, lover Rojas. Hun roser alle som ville bidra til uka og sier at engasjementet blant arrangørene har vært helt topp med over 50 registrerte aktiviteter. Nå håper hun de klarer å legge om planene sine slik at de blir med til høsten. Også i fjor måtte Miljøuka utsettes til høsten.

Nettsiden oppdateres fortløpende

Nettsiden miljoukakristiansand.no oppdateres fortløpende med informasjon om hvilke arrangementer som er utsatt eller avlyst og hvilke som kan gjennomføres. Følg med!

Noen arrangementer går som planlagt

Miljøuka arrangeres av Kristiansand kommune i samarbeid med andre offentlige og private arrangører. Noen av de private aktørene, som Bærekraftfestivalen, vil forsøke å gjennomføre noen av sine planlagte arrangementer der disse trygt kan arrangeres innenfor gjeldende smittevernregler.

Spis Ute Uka har også blitt utsatt og vil koordinere med Miljøuka for ny dato.

Setter likevel preg på byen

Selv om Miljøuka 2021 er utsatt til høsten vil flagg og bannere likevel sette sitt preg på byen.

– Disse var allerede bestilt og vi tenker det kan være en fargerik og grønn påminnelse om hva som kommer til høsten. Men også for å markere at noen få arrangementer finner sted, og ikke minst feire verdens miljødag som er 5. juni, avslutter Rojas.