Lager knallsommer for ungdom!

Etter lange måneder med korona fortjener unge i Kristiansand en knallsommer! Det mener denne gjengen som legger opp til mange aktiviteter.

#KRSUngSommer  .jpgForan fra venstre: Simen Høgdal Pedersen – fritidsetaten. Heidi Handeland – ungdomstjenesten. Steffen Hodne – Vision skatepark/Blå Kors. Marte Franck – Røde Kors. Ane Andersen Seljeseth – Samsen. Bak: Yngvild Grummedal – forebyggende avdeling i kommunen. Tina Rasmussen – ungdomstjenesten i kommunen.  Kristin Haugland – Kup. Tonje Haugjord Refsnes – Blå Kors. Tommy Håbestad – Kudos.

Mange står sammen

Bildet sier sitt. Det er mange som står på for å skape mye i sommer under hashtagen #KRSUngSommer!

- Vi er så glade for at unge i Kristiansand får mange gode tilbud i sommer. Vi har noe for alle, og alle er velkomne, sier Heidi Margrethe Handeland koordinator for #KRSUngSommer i kommunen.

En hel mengde tilbud legges ut i Sees-appen. Appen er en oversikt over aktiviteter og fritidstilbud i Kristiansand.

Et lite utvalg:

Tilbudene i #KRSUngSommer retter seg mot unge i alderen 15-20 år. Her er noe av det:

Båttur m/ bading og supbrett,  Dagstur til Speilen skatepark i Mandal, Skatehall (ukeskurs), Parkourhall (ukeskurs), bakgårdschill med smoothiebar, spill, steinovnspizza, bading og gymsal. Tur til Bragdøya m/ sup brett, ballspill og bading. Frisbeegolf på Eg m/ mulighet for bading

Fritidsetaten presenterer sine tilbud i en kjapp video

Slik finner du Sees-appen

For å laste ned appen går du inn i App Store eller Google Play på din mobiltelefon og søker opp Kristiansand kommune. Appen koster ingenting og du kan selv velge innstillinger for varsler og andre tilganger. Du kan også trykke deg direkte inn via lenken her:

Android-telefon  
iPhone 

Samarbeid

Alle tilbudene gis i et samarbeid der hver enkelt etat og organisasjon er ansvarlig for gjennomføring av sine aktiviteter.

- Det er lenge med nesten to måneders ferie, og vi ser at det er mange som ikke har noen planer, sier Handeland og legger til at de legger opp til å kunne ha 20 personer som deltar per aktivitet.

Planene vil til enhver tid justeres i henhold til gjeldende smittevernregler.

De ulike organisasjonene dekker det meste av kostnadene selv.

- Men vi har fått en liten sum fra Bufdir som vi skal bruke til noen av arrangementene, sier Handeland.

NAV Kristiansand bidrar også med sommeraktiviteter for de ungdommene som er tilknyttet Jobbskolen. Hver tirsdag har de kreativt verksted, der det er fokus på det sosiale. Hver fredag ettermiddag har de en form for aktivitet med ballspill eller tur når været er bra og film når været er dårlig.

- Dette er også kommet i gang etter samarbeidet med alle instanser om mer sosial aktivitet for ungdom, sier Handeland.

Kontakt for media

Heidi Margrethe Handeland
Kommunens kordinator for #KRSUngSommer
48 09 03 65