KulturRullatoren har startet opp igjen

Årets KulturRullator-produksjoner er allerede godt i gang og eldre i Kristiansand kan se frem til et variert og spennende vårprogram.

KulturRullatoren foto Knuden - Kristiansand kulturskole.jpg

«Kikki å di» deltok på forrige semesters KulturRullator-program og er blant musikerne som skal holde konsert i løpet av våren. Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole

Gjennom våren 2021 sender KulturRullatoren i Kristiansand ut 40 ulike artister og kulturaktører til omsorgssentre og institusjoner. På programmet dette halvåret er det en god del av "de gamle kjenningene" som Asbjørn Arntsen og Nina Irslinger, ispedd en god del nykommere. Artister og grupper som bidrar i vårprogrammet er stort sett lokale og viser frem den store bredden og kvaliteten som finnes i kulturlivet på Sørlandet. 

− Vi har også fått til et samarbeid med Kilden Teater- og konserthus, slik at de eldre vi besøker kan få oppleve forestillingen "To i Båden" i miniversjon, sier produsent for KulturRullatoren Maria Elise Thorkildsen. Hun fremhever at dette er spesielt fint å få til, da hovedfokuset til KulturRullatoren er å sende ut underholding som beboere selv ikke kan oppsøke - og “To i Båden” er jo nettopp dette: en forestilling som gikk i Kilden og som nå reiser ut på miniturné for de som ikke kunne se den på scenen. 

Nytt av året er også “Gudmund Haralds Musikkbingo”, som Thorkildsen håper blir et kjempegøy konsept for både beboerne og de som jobber på omsorgssentrene og institusjonene KulturRullator besøker. 

Se vårens program her 

Om Kulturrullatoren

Knuden - Kristiansand kulturskole drifter og utvikler KulturRullatoren. Kristiansand KulturRullator er et skreddersydd kulturtilbud til kommunens seniorsentre og institusjoner. Her tilrettelegges det for kulturopplevelser for personer som ikke selv kan oppsøke kulturtilbud.

Korona-restriksjoner

Maria Elise Thorkildsen Foto Knuden - Kristiansand kulturskole.jpg

Produsent for KulturRullatoren Maria Elise Thorkildsen. Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole

− Forrige halvår gikk vesentlig bedre enn våren 2020, forteller Thorkildsen. 

Pandemien gjorde at nye restriksjoner ble tatt hensyn til og det ble god planlegging av et program tilpasset sentrene KulturRullatoren besøker på best mulig måte. 

− Det er for eksempel kun to artister ute av gangen, og blir noen av artistene våre forkjølet, er sentrene veldig gode på å takle en eventuell avlysning på kort tid. Det har rett og slett gått over all forventning, sier Thorkildsen. Hun forteller videre at man merker at det er en pågående pandemi, men med så flotte og tilpasningsdyktige artister og trivselskoordinatorer har vinterhalvåret gått så og si smertefritt for seg. 

Positive tilbakemeldinger

Til tross for strenge restriksjoner har tilbakemeldingene fra beboere og senterlederne KulturRullator besøkte forrige halvår vært svært positive. 

− Vi får også mange fine tilbakemeldinger fra artistene våre når de er ute på oppdrag. Mange sender meldinger i løpet av uka om at de er utrolig takknemlige for å få lov til å synge og spille for de eldre. De opplever også at det de gjør er en meningsfylt og viktig jobb, og det betyr mye for oss i KulturRullatoren, sier Thorkildsen.

Arrangementene er åpne for de som bor på sentrene KulturRullator besøker. På grunn av Covid-19 er det veldig strenge regler om hvem som får lov til å komme inn. 

− I det sekundet det blir trygt å åpne opp sentrene igjen, er arrangementene våre åpne for alle, avslutter Thorkildsen smilende.