Krøll med vaksineinnkallinger

Kommunens vaksinasjonssenter må sende ut hundrevis av brev med innkalling fordi yngre mennesker ikke er riktig registrert med telefonnummer på norge.no. Nå ber de unge om å sjekke at de er riktig registrert.

Anette Lauvås Haabesland.JPG

Avdelingsleder ved Kristiansand vaksinasjonssenter, Anette Lauvås Haabesland, må sende hundrevis av brev i disse dager. Hun setter pris på din hjelp! Foto: Kristiansand kommune

- I dag skriver vi ut og sender 300 brev på papir i vanlige konvolutter, i går sendte vi ut 400 brev, sier Anette Lauvås Haabesland.

Problemet er at Kristiansand kommune i utgangspunktet kontakter alle som skal ha vaksine med SMS.

For at dette skal klaffe, må kommunen ha tilgang til rett telefonnummer og innbyggeren må ha gjort seg tilgjengelig for varsel på SMS. Det får de når vedkommende er riktig registrert i kontakt- og reservasjonsregisteret på norge.no.

Sjekk her at du er rett registrert  

Hvis ikke det er lagt til rette for at kommunen kan sende SMS, eller hvis ikke SMS’en blir besvart med at timen bekreftes, sender de ut innkallingen per gammeldags brev i posten.

- Alle unge må sjekke at de er rett registrert i kontakt- og reservasjonsregisteret på norge.no. Vi setter også stor pris på om foreldre kan hjelpe oss å si fra om dette.

Utfordringen gjelder hele prioriteringsgruppe 10 som nå kalles inn. Gruppe 10 er aldersgruppene 18-24 år, og 40-44 år. Så det er ikke bare de aller yngste som bør klikke seg inn ovenfor. 

Det kan også hende at unge har foreldre som betaler telefonen for seg, og da er gjerne nummeret også registrert på den voksne.

Alle får vaksinen

Dersom en innbygger ikke kan motta SMS eller ikke svarer på innkallingen og dermed får innkalling i brev, vil ikke det nødvendigvis bety en lang utsettelse av vaksineringen. Problemet er først og fremst at det skaper unødig mye ekstra arbeid for vaksinasjonssenteret.

- Vi hadde ikke slike utfordringer når vi kalte inn de eldre aldersgruppene. Det har vært overraskende for oss at unge i så liten grad er riktig registrert, sier Haabesland.

Bakgrunnen for at de yngre i mindre grad er registrert, kan være at jo eldre du er, jo større er sannsynligheten for at du en eller annen gang har vært i digital kontakt med helsevesenet eller andre i det offentlige.

I den forbindelse har mange registrert seg digitalt.

Dersom du aldri har logget deg inn på en offentlig selvbetjeningsløsning på nett, er du ikke registrert i kontaktregisteret.

Sjekk her at du er rett registrert  

Kontakt for media

Avdelingsleder Kristiansand vaksinasjonssenter
Anette Lauvås Haabesland
95 25 18 08