Korona-friske må snus i døra

- Hvis du har hatt korona, skal du ikke ha vaksinen før tre måneder etter at du ble frisk, sier prosjektleder for vaksinasjonssenteret som må be flere snu i døra.

Inngangsparti kroppet.jpg

Hit, men ikke lenger. Personer som har hatt covid-19 kan ikke vaksineres før tidligst tre måneder etter at de ble friske. Foto: Kristiansand kommune. 

Prosjektleder Elisabeth Engemyr sier mange ikke er kjent med ulike konsekvenser av å ha hatt korona. Det er for eksempel viktig at folk som har gått gjennom covid-19 sjekker dagen de ble frisk opp mot vaksinetimen de har fått.

- Du må vente til tre måneder etter at du ble frisk for å få vaksine. Vi har vært nødt til å be flere som har kommet hit om å få ny time, sier Engemyr.

Hvis du ser på din innkalling at vaksineringen kommer innenfor tre måneder etter at du ble frisk, skal du ringe vaksinetelefonen 38 07 50 00 - tastevalg 6.og be om å få en ny time.

Flere avvises

Saken har blitt aktualisert de siste dagene, for etter hvert som en vaksinerer nedover i aldersgruppene, har flere og flere blitt avvist på grunn av at det kommer frem at de har gått gjennom sykdommen.

  • Du kan vaksineres tre måneder etter at du ble frisk.
  • Vaksinasjonssenteret vet ikke at du har hatt covid-19, derfor kan de ikke ta hensyn til dette når de kaller inn.
  • Hvis du har hatt covid-19 og trenger å bytte time, ringer du vaksinetelefonen og får en ny time 38 07 50 00 - tastevalg 6.
  • Hvis du ikke husker nøyaktig når du fikk påvist covid-19, sjekker du helsenorge.no. Der står datoen.
  • Kommunen tilbyr ikke testing for å undersøke om du har gjennomgått covid-19.

- Det er sikkert noen som lurer på om de har hatt sykdommen, og som ikke testet seg når de var syke. Vi i kommunen kan ikke hjelpe dem. Vi tester ikke i etterkant, sier Engemyr.

Kontakt for media

Elisabeth Engemyr
Prosjektleder for vaksinasjonssenteret
91 36 2042