Kongsgård bobilparkering åpner 1. juli 2021

Den etterlengtede bobilparkeringen på Kongsgård (Lund) vil kunne ta imot sine første rullende gjester fra 1. juli 2021, selv om ikke alle fasiliteter er på plass før rundt midten av måneden.

IMG_9101.JPEG

Kongsgård bobilparkering bygges på flaten like ovenfor Prestebekkens utløp i sjøen. Nå jobbes det på spreng for å ferdigstille bobilparkeringen slik at bobilturistene kan parkere i et flunkende nytt og tilrettelagt anlegg denne sommeren. Foto: Eivind Hellerslien.

Satelittbilde.jpg

Den røde sirkelen i satellittbildet over viser hvor bobilparkeringen er plassert. GPS koordinatene til plassen er N 58°09'19.9 E 8°01'44.0 og gateadressen Ægirs vei 12, Kristiansand.

 

Tas i bruk fra 1. juli 2021

– Innen 1. juli skal plassen være ferdig asfaltert og oppmerket. Grunnen til at ikke alle fasiliteter er på plass innen 1. juli 2021 er hovedsakelig koronaforsinkelser på leveranser til våre leverandører, sier prosjektleder Eivind Hellerslien i parkvesenet.

Når alt er på plass, rundt midten av juli, vil bobilturistene ha tilgang til strøm (betales via app), vann, tømmestasjon, gratis wifi og griller. 

Registrerer seg i automaten ved ankomst

Bobilene registrerer seg i betalingsautomaten ved ankomst. Dette vil være skiltet ved innkjørselen med informasjon både på norsk, tysk og engelsk.

– Trafikkbetjentene kontrollerer ved å skanne bilskiltene når de er ute på kontollrunder. Prisen er 230 kroner døgnet og 23 kroner timen, sier Arvid Rune Larsson, avdelingsleder i parkeringsenheten.

Ønsker bobilfolket velkommen

Både Hellerslien og Larsen mener plasseringen av bobilparkeringen er god, selv om enkelte har tatt til orde for det motsatte.

– Det er kort vei til sjøen og Bertesbukta med bademuligheter, og populære friområder er like ved. Det er også kort vei til butikker. Bobilturister har ofte med sykkel og du sykler til sentrum på under et kvarter. Dessuten er det hyppige bussavganger til sentrum fra området, påpeker de.

– Vi ønsker bobilfolket velkommen til Kristiansand og er glad for at vi endelig har en tilrettelagt sentrumsnær bobilparkering.

– Trafikkbetjentene får ofte spørsmål om hvor de kan parkerer fra bobilturister og nå kan de vise til denne plassen. Det blir bra, slår Larsen fast.

IMG_9105.JPEG

Turveien langs Prestebekken passerer like ved bobilparkeringen. Området i forgrunnen opparbeides til lek/rekreasjon med bord, benker og griller. Foto: Eivind Hellerslien.

Fakta om bobilparkeringen på Kongsgård

  • Adresse: Ægirs vei 12, 4632 Kristiansand
  • Antall plasser: 50
  • GPS: N 58°09'19.9 E 8°01'44.0
  • Pris: 230 kroner per døgn, 23 kroner per time
  • Strøm betales via app
  • Gratis wifi
  • Vann
  • Tømmestasjon
  • Griller
Kongsgård bobilparkering

Besøksadresse:

Ægirs vei 12
4632 Kristiansand