Kommunen deler ut 100 000 munnbind

Kristiansand kommune kjørte fredag ut 100 000 munnbind som skal deles ut i butikker på Brennåsen, Tangvall, Vågsbygd senter, Kvadraturen og Sørlandssenteret, i tillegg til AKT sitt kundesenter.

Drahjelp

bind2.jpgAlf Marius Vika fra NorEngros kjørte ut de 100 000 munnbindene som Kristiansand kommune gir til forretninger i hele kommunen. Kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik mener det er viktig at kommunen bidrar så offensivt for å gjøre det lett å bruke munnbind.

- I hele landet er det innført påbud om munnbind blant annet i butikker når det ikke er mulig å holde minst en meter avstand. Vi mener det er viktig at kommunen tar noen grep som raskt kan få opp bruken. Det trengs litt ekstra drahjelp for å få opp bruken, etter en lang periode uten anbefaling og påbud om bruk. Det er et godt virkemiddel å levere ut gratis munnbind til butikker, slik at bruken lett kan øke. Kommunen har mange munnbind. I første omgang deler vi nå ut 100 000 stykker, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik.

Munnbindene ble kjørt ut fra lageret til NorEngros 10. desember og levert av sjåfør Alf Marius Vika både på Brennåsen (8000), Tangvall (10 000), Vågsbygd senter (10 000), Kvadraturen (26 000) og Sørlandssenteret (34 000). Det ble også levert 12 000 munnbind til AKT sitt kundesenter.

Veldig glad

bind1.jpgFredag formiddag ble første forsyning med munnbind levert i Kvadraturen, før munnbind-bilen fortsatte videre til andre deler av kommunen. Daglig leder Heidi Sørvig i Kvadraturforeningen (t.v.), sjåfør Alf Marius Vika og kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik er glad for tiltaket.

Heidi Sørvig, daglig leder i Kvardraturforeningen, tok med takk imot de 26 000 munnbindene som foreningen skal levere videre til butikkene i Kristiansand sentrum.

– Næringslivet setter veldig stor pris på at kommunen gjør dette. En del forretninger begynner å gå tom for munnbind, så vi er veldig glade for dette. Vi begynner å dele ut munnbindene med en eneste gang, sa Sørvig rett etter at kassene med munnbind var båret inn i Kvadraturforeningens lokaler.