Jeg kjører grønt starter 1. september

I morgen 1. september starter årets Jeg kjører grønt-aksjon med utdeling av boller og epler til alle som går, sykler eller tar kollektivtransport inn til Kvadraturen.

Foto av grønnkledt mann som sykler. Foto: Aptum, Jeg kjører grønt.

Jeg kjører grønt-kampanjen starter 1. september. Foto: Aptum, Jeg kjører grønt.

– Med denne aksjonen ønsker vi å takke alle som bruker miljøvennlig transport på vei til jobb. I tillegg ønsker vi å verve deltakere til årets Jeg kjører grønt-kampanje som starter klokken syv samme morgen, sier Aenne Ramm, kampanjeansvarlig og rådgiver i Areal- og transportenheten.

«Jeg kjører grønt» er en holdningskampanje og en mulighet for deg som bor eller jobber i Kristiansand til å vinne premier mens du kjører grønt. Du kjører grønt når du går, sykler eller bruker kollektivtransport når andre kjører bil.

Formålet er å bidra til reduserte utslipp av klimagasser, bedre folkehelsen og begrense lokal forurensning. Jeg kjører grønt er ett av mange virkemidler for å oppnå nullvekst i biltrafikken.

Deler ut boller og epler

Jeg kjører grønt vil stå ved disse tre stedene inn til Kvadraturen i morgen tidlig og dele ut boller og epler:

  • Slottet
  • Rutebilstasjon
  • Quartbroa over Otra

Ramm ser frem til å få i gang årets aksjon og håper at mange hiver seg på.

– Vi gleder oss til å møte dere på disse tre stedene, sier hun.

Fra bedriftskampanje til lagkonkurranse

Nytt i år er at den tradisjonelle bedriftskampanjen erstattes av lagkonkurranse. Lagene kan bestå av familie, venner eller kollegaer – men du kan ikke være med i flere lag. Lagene kan ha tre til ti medlemmer. Gruppas poeng blir regnet ut som et gjennomsnitt av hvert medlems individuelle poenger. Gruppa med høyest gjennomsnittstall vinner lagkonkurransen. 

Årets aksjon går fra 1. september til 30. november.

Les mer om Jeg kjører grønt-aksjonen og meld deg på her:

Jeg kjører grønt 

Kontaktperson:

Aenne Ramm, kampanjeansvarlig og rådgiver, Areal- og transport
Mobil: 45 83 70 91