I gang med vaksinering av 12-15-åringer

De første ungdommene mellom 12 og 15 år fikk sin første vaksine 14. september. Før høstferien om to uker vil de drøyt 5600 ungdommene i samme alder ha fått tilbudet.

Gode erfaringer

- Erfaringene fra den første dagen er veldig gode. Tangvall skole og Songdalen ungdomsskole var først ute, og vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger fra dem.  Oppslutningen var på rundt 80 prosent. Det er veldig bra og stemmer godt med det inntrykket vi har, nemlig at de foresatte er veldig opptatt av at barna skal vaksineres, sier prosjektleder John Einar Kvam i oppvekst i Kristiansand kommune.

Også vaksinasjonssenteret på Sørlandsenteret er fornøyd med den første dagen. Vaksineringen gikk bra, ingen besvimte, og det er heller ingen som har meldt om bivirkninger.

Fredag 17. september tar vaksinasjonssenteret imot neste pulje med 12-15-åringer. Da er det elever ved Møvig skole og Vigvoll skole sin tur. Deretter går det slag i slag hver ukedag fra og med mandag 20. september til og med onsdag 29. september.

Se oversikt 

Vaksinasjonssenteret 

Vaksineringen skjer på vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret. Det er der de aller fleste i Kristiansand er vaksinert. Det er flere grunner til at vaksineringen skjer der, og ikke på den enkelte skole.

  • Dette er den mest effektive måte å vaksinere på. På denne måten får alle tilbud før høstferien.
  • Det er nemlig mange flere enn den som setter vaksinen som er involvert før og etter selve sprøytestikket settes. De ansatte på vaksinasjonssenteret er veldig rutinerte med å gi informasjon, trygge de som måtte være spente, sette vaksinen og forsikre seg om at ingen får reaksjoner i ventetiden etter at sprøyten er satt.
  • Det er gode erfaringer med vaksinering der også for ungdommer på 16-18 år.
  • Vaksinene er sårbare ved transport. Det er også enklere å utnytte vaksinedosene bedre når de trekkes opp på vaksinasjonssenteret.
  • Det er anledning for foresatte å være med til vaksinasjonssenteret, dersom dere ønsker å vaksinere ungdommen utenom opplegget på skolen.

Det kan være at noen ønsker å vente litt, eller trenger tid til å ordne samtykket. Derfor er det satt opp tre dager med drop-in-vaksinering for 12-15-åringer som ønsker det. De kan ha med en eller begge foresatte, må ha med samtykke fra begge foresatte og ID (for eksempel pass).

Dere trenger ikke ringe vaksinetelefonen for å gjøre avtale. Dette er drop-in-vaksinering.

  • Mandag 27. september klokka 14.00-15.30
  • Tirsdag 28. september klokka 14.00-15.30
  • Onsdag 29 september klokka 13.00-15.30

De som fyller 12 år etter dette, må ta kontakt direkte. Alle som fyller 12 år i løpet av året, får anledning til å vaksinere seg.