Hvor skal vi flytte statuen av Vilhelm Krag?

Statuen av Vilhelm Krag som har stått ved Vesterveien siden 1963, skal flyttes i forbindelse med utbygging av ny E39-strekning. Frem til 15. januar kan du være med på å gi forslag til hans nye adresse.

Foto: Angjerd Munksgaard.

Gi oss dine innspill

Det er mange som har tanker, følelser og meninger om kunsten i vårt felles uterom. Derfor er det viktig for oss å høre ditt forslag om hvor statuen av Vilhelm Krag bør plasseres. Dette er en sak som engasjerer mange, og det har kommet inn flere forslag til den nye plasseringen. Allerede nevnte forslag er forskjellige plasser på Odderøya, Torvet, Baneheia, Duekniben, Vest-Agder-museet og Kilden.

Fristen for å komme med innspill er 15. januar. Derfra tas den endelige beslutningen gjennom et politisk vedtak. Forslagene som kommer inn, vil vurderes i saken som legges frem for politikerne i første halvdel av 2022.

Forslag om ny plassering kan sendes til post.kultur@kristiansand.kommune.no innen 15. januar 2022.

I hverandres selskap på Strandpromenaden

På julaften var det nøyaktig 150 år siden Vilhelm Krag ble født i Kristiansand. I denne forbindelse er det en glede å kunne meddele at bystene av brødrene Krag har kommet på plass på Strandpromenaden. Her står de i hverandres selskap rett ved deres barndomshjem, som forsvant under bybrannen i 1892.

Enda en gladnyhet er at Vilhelm Krag har fått ny sokkel, som er laget etter samme mønster som sokkelen til Thomas Krag.

Foto: Angjerd Munksgaard.