Hvem kjører grønnest i år?

"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en av de flinkeste lagene i Jeg kjører grønt- kampanjen så langt. Nå forteller laget hva som motiverer dem til å kjøre grønt.

Hjelpossahjelpe.jpg

Jeg kjører grønt-kampanjen har vekket konkurranseinstinktet hos denne gjengen i "Hjelp oss å hjelpe". Fra venstre: Anne Berhus, Cecilie Brådland, Jannicke Tønnesland, Sondre Moum og Elisabeth Thorsen. Foto: Aenne Ramm/Kristiansand kommune.

"Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er en frivillig organisasjon som tar imot både brukte og nye klær, sko, inventar og møbler som kan komme andre til nytte. I tillegg samler organisasjonen inn mat og hygieneartikler som kan deles ut til trengende.

Å hente varer og donasjoner fra butikker og privatpersoner skaper et stort transportbehov. De frivillige har derfor anledning til å samle mange poeng i Jeg kjører grønt.

– Med et så stort transportbehov, hva motiverer dere til å la bilen stå?

– Vi jobber for dem som har lite, og vi vil vise at vi ikke trenger en dyr bil for å komme oss rundt. Vi sykler til alle bydeler i Kristiansand for å hente og levere varer, sier Elisabeth Thorsen.

– I tillegg gir det en større frihet å bruke grønne transportmidler. Som frivillig vet jeg ofte ikke hvor lenge jeg skal være i byen, da er det enklere å ta bussen og ikke tenke på parkeringstider, sier Anne Berhus.

Lønnsom investering i el-lastesykkel

For tre år siden kjøpte organisasjonen den første el-lastesykkelen.

– Det var en dyr investering, men det lønner seg, forteller Thorsen. – Det er mulig å sykle selv med møbler og stativer. Vi transporterer alt på våre lastesykler.

Bertel og Ludvig, som syklene kalles, er en viktig del av hverdagen. Bertel, som ble kjøpt først, har allerede syklet 305 mill. Men de fleste går eller tar kollektivtransport i hverdagen.

De frivillige fra "Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" er med som lag for første gang. Konkurranseinstinktet gjør at Jeg kjører grønt har blitt et daglig diskusjonstema mellom de frivillige.  Per i dag rangerer "Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder" på fjerde plass i lagkonkurransen med 310 lagpoeng.

– Vi i kommunen ønsker de lykke til videre i kampanjen, sier rådgiver Aenne Ramm i areal og transportenheten.

Bli med du også!

Vil du også være med i konkurransen? Meld deg på jegkjorergront.no eller last ned appen for å samle poeng!