Hva skjer når du tester deg?

Mange lurer på hva som egentlig skjer når du tester deg for korona. Her kommer en liten beskrivelse på hva du kan forvente deg. 

Hvem skal teste seg? 

Når du har symptomer, eller har fått vite at du er nærkontakt til noen som har testet positivt for korona, er det bare å komme inn for en test. Kommunen har et hovedtestsenter og et mobilt testsenter og i tillegg arrangeres drop-in testing ved behov. 

IMG_2292.jpg

Kløvertun testsenter 

Når du tester deg på vårt hovedsenter, Kløvertun, kan du komme med bil, sykkel eller spaserende. Når det er din tur, kommer du opp til test-vinduet. Du blir spurt om navn og fødselsnummer. Deretter får du en bomullspinne i halsen, og så i nesa. Hele testen tar omtrent seks sekunder, så her er du fort ferdig. Du kan dra hjem etterpå med en gang. 

Kløvertun og det mobile testsenteret bruker PCR-test, som er den mest pålitelige av testene. Prøven blir analysert på sykehuset i Kristiansand, og det tar cirka et døgn før du får svar, avhengig av hvor mange prøver som er til analyse. 

Drop-in testing 

De fleste drop-in tester bruker en hurtigtest, og dersom du tester positivt, blir du ringt opp etter 30 minutter. Du må da komme tilbake og testes med PCR-test for å være sikker. 

Melding fra Helsenorge uansett 

IMG_2419.jpg

Du får alltid en melding fra Helsenorge når svarene dine er ferdige. Da logger du inn på helsenorge.no, og kan se resultatene dine. Hvis du har testet positivt vil du kort tid etterpå blir ringt opp av smittesporerne som vil fortelle deg hva du bør gjør fremover. Du setter opp   en liste over dine nærkontakter den siste tiden, som vil få en SMS fra smittesporerne. Du kan velge om du vil at smittesporerne skal fortelle navnet ditt til nærkontakter eller om du vil være anonym. 

Smittestopp app 

IMG_2420.PNG

Vi oppfordrer alle til å laste ned Smittstopp-appen på telefonen din og logge inn på den. Appen holder oversikt over de som er i nærheten av deg, uten å bruke din personlige informasjon. Hvis du har appen installert og har testet positivt, kan du enkelt melde det i appen, som vil automatisk varsle de du har vært i nærheten av i det siste.  Smittesporerne har veldig mye å gjøre i disse dager og det at du bruker appen vil hjelpe dem i sitt arbeid, i tillegg til at du bidrar til å begrense smitten. 

Mer informasjon 

Informasjon om Smittstopp-app

Se hvor vi har drop-in testing 

Book en time på Kløvertun 

Les om karantene her