Hurtigtester for å avlaste sykehuset

Tidligere i dag begynte koronasenteret på Kløvertun å bruke hurtigtester - i tillegg til vanlige tester (PCR). Hurtigtestene analyseres på Kløvertun, og man får vite resultatet innen kort tid.

st20102020 5_Styrk Fjærtoft Vik.jpg

Styrk Fjærtoft Vik

– Akkurat nå er det et enormt trykk på Sørlandets sykehus sitt laboratorium fordi det er så mange som tester seg. For å avlaste sykehuset har vi derfor tatt i bruk hurtigtester på Kløvertun ut fra visse kriterier, forklarer kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik. – Hurtigtester benyttes for eksempel på de som kun har forkjølelses-symptomer, men ikke er kjente nærkontakter. De benyttes også på folk som er nærkontakter, slik at disse kan avdekkes og bli isolert så raskt som mulig for å hindre ytterligere smittespredning.

Må ta ny test

Hurtigtestene har god treffsikkerhet, men er litt mer usikre enn vanlige tester. Derfor blir de som tester positivt på en hurtigtest kalt inn igjen for å få bekreftet resultatet med en vanlig test (PCR-test som analyseres på sykehuset). – Vi har forståelse for at dette kan oppleves litt brysomt for den som er smittet og må teste seg en gang til, men akkurat nå står vi midt i et stort smitteutbrudd, og trenger forståelse og fleksibilitet fra befolkningen, slår Styrk Fjærtoft Vik fast.

Hurtigtest.JPG