Hold dere mest mulig hjemme

Kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik, kommunedirektør Camilla B. Dunsæd og ordfører Jan Oddvar Skisland oppfordrer innbyggerne til å holde seg hjemme, holde avstand og begrense nærkontakter.

Formannskapet hadde møte tidligere i ettermiddag, og de vedtok ingen ytterligere tiltak. 

Dermed er det fortsatt disse koronareglene og lokale anbefalingene som gjelder i Kristiansand frem til 5. juni. 

Det siste døgnet er det 85 personer som er bekreftet smittet. Av disse er 50 russ. 

Ekstra testkapasitet nå

Dagens sending hos Fvn.PNG

Tidligere i ettermiddag svarte kommuneoverlegen, kommunedirektøren og ordfører på spørsmål om koronasituasjonen i Fædrelandsvennes studio.

Mange av spørsmålene dreide seg om det høye antallet smittede blant russen i Kristiansand. 

Setter russeaktiviteter på vent i en uke

Kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik poengterer at russen har vist godt samarbeid ved å sette alle russeaktiviteter på pause i en uke foreløpig. 

– Dette er et utrolig viktig virkemiddel for å unngå videre spredning i selve russegruppa, sier Fjærtoft Vik. – Nå er jobben å avgrense russeutbruddet, slik at det ikke får spre seg videre ut i samfunnet. Lykkes vi med det vil vi kunne klare oss med de målrettede tiltakene som vi holder på med.

Hold dere mest mulig i ro

– Dersom vi ikke klarer å stoppe smitten må vi ha tiltak som treffer bredere deler av befolkningen, understreket kommunedirektør Camilla B. Dunsæd.

– Selv om det ikke kom strammere tiltak fra formannskapet i dag er det allerede stramt. De nasjonale og lokale anbefalingene gjelder fortsatt - og er like viktige nå som de alltid har vært, sa Dunsæd. 

Folk må ikke tøye grensene

– Nå må vi gjøre alt vi kan for å begrense smitten. Dette er ikke tiden for å ha kreative måter å telle på, eller flytte arrangementer rett utenfor egen eiendom understreket Skisland. Begrens antall nærkontakter. Ha heller eller null, en eller to på besøk enn fem. 

Her finner du mer informasjon om testing, karantene, vaksine og koronasituasjonen i Kristiansand.