Gjorde stas på OL-heltene

Det at Kristiansand fikk hele fire medaljevinnere i sommer-OL i Tokyo 2021 har ikke gått upåaktet hen. Nylig inviterte Skisland vinnerne til lunsj og en hyggelig prat.
Ordfører og OL-vinnere_helfigur uten blits.jpg
 
Fra Venstre: Ordfører Jan Oddvar Skisland, volleyballspiller Anders Mol, håndballspiller Marta Tomac og håndballspiller Kathrine Lunde.
 
– Det er veldig gøy at vi har sånne flotte idrettsutøvere her i Kristiansand. De viser at det går an å drive idrett på høyt nivå i kristiansand, og er viktige forbilder for barn og unge i kommunen vår, sier en smilende Skisland. Han legger til at det er viktig for unge å ha noen i nærheten å se opp til. 
 
Og det er virkelig litt av en bragd Anders Mol, Kathrine Lunde, Nora Mørk og Marta Tomac har fått til. 
 

Volleyball på kartet

 
Anders Mol tok Norges første OL-gull i sandvolleyball noensinne sammen med Christian Sørum 
 
– Medaljen betyr mye for meg, men mest for volleyball-Norge, understreket han, som først av alt er veldig fornøyd med å sette volleyball på kartet i Norge. Anders Mol er i hovedsak vokst opp i Strandvik i Fusa, men har nå tilknytning til Kristiansand gjennom Vipers-spiller Karoline Olsen.
 
I tillegg til OL -gull, vant Sørum og Mol Europamesterskapet i sandvolleyball bare åtter dager etter at de hadde tatt OL-gull. Dette er også en historisk bragd, da det ikke er noen andre lag som har vunnet EM fire år på rad.
 
Portrett Andreas.JPG
 
Andreas Mol
 
 

Velfortjent medalje

 
Også håndballjentene «våre» fra Vipers leverte ypperlige resultater i Tokyo.
 
Håndballveteran Kathrine Lunde hadde allerede tre OL-medaljer fra før. Årets bronse var hennes fjerde medalje. Hun har to gull og en bronse fra tidligere. 
 
– Jeg er veldig stolt over det vi har fått til, sier Lunde. – Det er alltid gøy å vinne med venninnegjengen. Selv om det ikke ble gull, er bronse stort. 
 
Portrett Kathrine.JPG
 
Kathrine Lunde
 
 
Marta Tomac fikk sin første OL- medalje i Tokyo og er veldig fornøyd og glad for det. 
 
– Jeg er stolt over medaljen og at vi klarte å ta den med laget vi hadde og gjengen vi var, sier hun. 

 
Portrett 3_closer.jpg
 
Marta Tomac
 

Det hører med til historien at håndballjentene fra Vipers har hatt veldig lite matchtrening denne sesongen på grunn av pandemien – noe som gjør resultatet desto mer imponerende. 
 
Nora Mørk var ikke til stede da bildet ble tatt. 
 
(Alle foto i artikkelen: Kristiansand kommune v/Kristin Wallem Timenes)