Forstår skuffelse over avlyste skoleturer

Leirskoleopphold, ekskursjoner, skoleturer, sosiale samlinger og avslutninger blir avlyst i uke 21 og 22.

Kristin Eidet Robstad.jpgOppvekstdirektør Kristin Eidet Robstad forstår at mange er skuffet over at turer og arrangement blir avlyst. (Foto: Anne Lise Norheim)

Dette er vedtatt etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet (FHI). Bakgrunnen er det store smitteutbruddet i Kristiansand.

I første omgang gjelder vedtaket i uke 21 og 22 (24. mai-6. juni).  

- Jeg skjønner veldig godt at mange er skuffet over å måtte avlyse ulike former for turer og samlinger de neste to ukene. Jeg skjønner også at det kan være vanskelig å forstå begrunnelsen opp mot smittevern. Vi hadde i utgangspunktet ikke vurdert å foreslå dette. Men nå er vi inne i den alvorligste smittesituasjonen kommunen har hatt under pandemien. Når FHI onsdag ga kommunen en klar anbefaling om å avlyse aktiviteter som for eksempel ekskursjoner, avslutningsarrangementer og leirskoler, hadde vi ikke annet valg enn å følge anbefalingen, sier oppvekstdirektør Kristin Eidet Robstad.

Hun understreker at kommunen hele tiden har hatt som mål at barnehage- og skolehverdagen skal være så normal som mulig innenfor et godt smittevern, og ikke foreslå eller vedta strengere tiltak enn nødvendig.

- Vårt mål og ønske er at det holder med to ukers avlysning, slik at vi kan få til en god og verdig avslutning av barnehage- og skoleåret, sier Eidet Robstad.