Foreslå kandidater til kulturprisen 2021

Nå kan du sende inn forslag på hvem du mener fortjener å motta årets kulturpris. Fristen for innsending av forslag er 1. mars.

Kristiansand kommunes kulturpris har som formål å stimulere kunstnerisk virksomhet og består av en vase i kunstglass med inskripsjon og 50 000 kroner. Prisen tildeles personer/organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for byens kulturliv og/eller markert kunstnerisk virksomhet av stor betydning.

Kulturprismottaker må være hjemmehørende i Kristiansand, Søgne eller Songdalen de siste 10 årene. Dersom prisen gis til en kunstner med virksomhet av stor betydning, er det nok å være født et av disse stedene.

Begrunnede forslag sendes til vårt elektronisk skjema innen 1. mars 2021.

Retningslinjer for kulturprisen

Tidligere tildelinger av kulturprisen i Kristiansand, Søgne og Songdalen

Vase i kunstglass fra Camilla Prytz

Camilla Prytz vase kunstglass prototype.jpg

Personen som tildeles årets kulturpris mottar en vase i kunstglass laget av glasskunstner Camilla Prytz. Denne vasen er prototypen på verket, og vinneren av prisen vil motta en helt unik variant. Foto: Kristiansand kommune

Kulturprisen består av en stor vase i kunstglass som er laget av glasskunstner Camilla Prytz sammen med tre glassblåsere på Magnor Glassverk. Høsten 2019 vant Prytz en konkurranse om å levere verket som deles ut som kulturpris fra Kristiansand kommune de neste 10 årene. Hver vase er unik og kommer med inskripsjon og kunstnerens signatur. I tillegg til vasen tildeles også 50 000 kroner til mottakeren.  

Slik blir vasen laget

Camilla Prytz er en kolorist, og lager alle fargemiksene av pulver, glasskorn, store glassbiter, kråkesølv, rester og rariteter funnet i kjelleren på Magnor. Dette blir så smeltet inn i det varme glasset, og blåst opp i en form utskåret i tre. Når vasen er ferdig blir den satt til avkjøling over natten. Så blir det kommune våpenet og skriften sandblåst på for hånd. Hvert kunstverk finnes kun i et eksemplar og er signert av Camilla Prytz.

Her kan du se et lite utdrag fra arbeidsprosessen:

Video: Magnor Glassverk

Jury

Årets jury består av:

Bjørn Egeli (A) leder av kulturutvalget

Jens Anders Ravnaas (tverrpolitisk folkeliste) nestleder i kulturutvalget

Amalie Gunnufsen (H) kulturutvalgsmedlem

Om kunstneren                               

Camilla Prytz er smykkedesigner, emalje- og glasskunstner med utdannelse fra Kosta Boda Glasskole. Hun har arbeidet som profesjonell kunstner siden 1993. Hun er født i Oslo i 1971, men har bodd og jobbet i Kristiansand siden 2011. Hun har eget emalje- og glassverksted i byen, og samarbeider med flere kortreiste norske produsenter.

Camilla arbeider som designer på Magnor Glassverk i Eidskog. Her har Kristiansand kommunes kulturpriser blitt til.