Flott åpning av En by for alle

Ordfører Jan Oddvar Skisland sto for den offisielle åpningen av En by for alle-uka på Teateret mandag formiddag. En åpning som ble krydret med flotte musikalske innslag.

Toril_Hogstad.jpgLikestilling, inkludering og mangfoldskoordinator i kommunen, Toril Hogstad ønsket velkommen til å feire mangfoldet i Kristiansand. Hun fortalte at det i år er fjerde gang uka arrangeres og pandemien til tross, det ble tidlig bestemt at uka skulle arrangeres uansett. Foto: Kari Anne Candasamy.

Og en litt annerledes uke blir det i år, med flere digitale arrangementer, men innholdet i alle aktivitetene er like aktuelt og viktig som før. Ta en titt på www.enbyforalle.no og se alt som skjer i løpet av uka.

Jan Oddvar Skisland _1500.jpg– Tradisjonen tro skal vi bli inspirert, berørt opplyst og inkludert, sa ordføreren i sin åpningstale. Foto: Kari Anne Candasamy.

–  Vi skal være med på reiser og fortellinger om ulikheter og fellesskap, om tro og håp og kjærlighet, om hverandre og om oss selv. Vi skal utfordre oss selv og vi skal utfordre hverandre. Vi skal fremme gode verdier, gjøre hverandre gode gjennom å dele, skape og begeistre, sa Skisland som også  minte om at det er 10 år siden terroren på Utøya.
– Dette er krefter som vokser og får næring av likegyldighet, misstillit mellom mennesker og makt. Og vi skal våge å være motsvar på det. Vi skal slå ring rundt fellesskapet, sa han. 

Du kan høre hele ordførerens tale og se åpningsarrangementet på vår Facebookside. Arrangementet starter cirka 8.30 inn i sendingen.

Camilla Dunsæd_1500.jpg

Kommunedirektør Camilla Dunsæd snakket om mangfold i sin tale. Foto: Kari Anne Candasamy

– Kristiansand – en by for alle.  Å bruke det begrepet er å anerkjenne mangfold, tenker jeg, innledet Dunsæd sin tale.  – Men hva betyr egentlig mangfold? Mangfold er et bidrag til et bedre og rikere samfunn for alle. Å respektere mangfold det er å se andre som lik seg selv, med like rettigheter – å akseptere mangfold er å tolerere det som er annerledes. Mangfold er retten til å møte andre mennesker som den en er uten å bli møtt med diskriminering, sa  kommunedirektøren mellom annet.

Joel_Nziza_1500.jpg

En annen "ordfører" var også til stede, nemlig leder av ungdommens bystyre, Joel Nziza. Foto: Kari Anne Candasamy

Nziza fortalte at han kom til Norge som toåring og til Songdalen da han var fire år. Han har ikke opplevd noen stor grad av diskriminering, sa han.
– Men det som sitter igjen er de gangene jeg har blitt fortalt: "Wow, du snakker norsk flytende" og "oj, så flink du er til å snakke norsk". På det tidspunktet hadde jeg bodd i Norge i 10 år og jeg visste ikke helt hva jeg skulle si, fortalte han.

– Jeg tenker det er viktig at vi anerkjenner forskjellen mellom oss og tilrettelegger for hverandre der det trengs. Men det er også viktig at vi ikke  gjør forskjellene større enn de er med det vi sier, selv om intensjonen ikke er der. For vi er alle mennesker, sa han.

Musikal junior.jpg

Elevene fra Musikal Junior fra Knuden, Kristiansand kulturskole, sjarmerte og imponerte publikum gjennom to nummer med stor danseglede og flott sang.Foto: Kari Anne Candasamy. 

Yonas_1500.jpg

Younas Boujar ble inpirert til å sette sammen et band til åpningsarrangementet da han deltok på en samling i regi av En by for alle. Foto: Kari Anne Candasamy

Boujar introduserte bandet og fortalte at han hadde blitt inspirert da han hørte Toril Hogstad snakke om samarbeid mangfold og inkludering, under en samling i regi av En by for alle, og tenkte: hva kan jeg gjøre i denne sammenhengen?

– Dermed satte jeg sammen denne fantastiske buketten som består av Leonida (vokal) og Jean-Baptiste (danser) begge fra  Samsen, Per Kjetil på gitar og Eirin og Lise fra Sound of Happiness på piano.

Yonas med flere_!500.jpg

Publikum ble ikke skuffet. Sammensetningen av sang, musikk og dans ble møtt med stor applaus fra publikum.  "Dancing on my own" ble framført av Leonida (vokal) og Jean-Baptiste (danser) begge fra  Samsen, Per Kjetil og Yonas på gitar, og Eirin og Lise fra Sound of Happiness på piano (delvis skjult bak). Foto: Kari Anne Candasamy