Flere får oppfriskningsdose

Det åpnes nå for vaksinering av flere grupper mot korona. Blant annet kan personer i risikogruppene i alderen 18 – 64 nå bestille time til vaksinering. Det er drop-in enkelte dager for dem fra 60 til 64.

Kjersti Alice Jortveit.JPG

Vaksinering regnes som ett av de viktigste grepene mot korona, og ansatte på Kristiansand vaksinasjonssenter med avdelingsleder Kjersti Jortveit i spissen står på for at flest mulig skal få mulighet. Foto: Børge R. Nilsen, Kristiansand kommune.

- Vi har kommet så langt med vaksineringen av gruppene over 65 års alder at vi vil slippe til flere, sier leder av Kristiansand vaksinasjonssenter på Sørlandssenteret, Kjersti Jortveit.  

Se åpningstidene for de enkelte gruppene i det blå feltet nedenfor. 

Økt andel vaksinerte

Dermed kan andelen innbyggere som er vaksinert med oppfriskningsdose øke enda mer før jul. Per 6. desember viser tallene at 66% av innbyggerne i alderen 65-75 har nå fått oppfriskningsdosen, og 82% av innbyggerne i alderen 75-84 har fått den.  

Svært mange av de som har fått sin oppfriskningsdose har fått den på drop-in. Det vil si uten timeavtale.

Personer i alderen 65 og eldre kan fremdeles få oppfriskningsdosen. De kan få den på drop-in eller ved å bestille time på helsenorge.no. 

Det samme gjelder helsepersonell som ennå ikke har fått oppfriskningsdosen.  

To nye grupper

Det er nå to nye grupper som kan få oppfriskningsdose: 

Personer i alderen 18 – 64 som tilhører risikogruppene kan få oppfriskningsdose når det er gått 5 måneder etter andre dose. Disse må bestille time på helsenorge.no. 


Personer i alderen 60 – 64 kan få oppfriskningsdose med Moderna enkelte dager. Denne aldersgruppa må også vente i 5 måneder fra andre dose til oppfriskningsdose.   

Åpningstider vaksinasjonssenteret

Gyldenløves gate 2b (mellom Markens gate og Vestre Strandgate)

Tirsdag og onsdag 09.00-12.00 og 12.30-15.00.

 

  • Timebestilling og drop-in hele åpningstiden.
  • Husk legitimasjon med fødselsnummer og bilde når du skal vaksineres. Utgått pass er gyldig i denne sammenhengen. 
  • Pass på at det har gått lang nok tid mellom hver koronavaksine. 
  • Personer 30 år eller yngre anbefales vaksinering med Pfizer.
  • Du kan vaksinenes med Pfizer eller Moderna, uavhengig av hvilken vaksine du har fått tidligere. 

Foto av vaksinasjonssenteret

 

 

- Vi holder oss til samme definisjon av risikogrupper som ved første og andre dose. Så dersom du ble definert inn i risikogruppen ved tidligere vaksinering, er du fremdeles registrert som dette, sier Jortveit.  

Folk skal altså slippe å vurdere selv om de tilhører en risikogruppe eller ikke.  

Moderna

- Vi har svært god tilgang på vaksine fra Moderna, derfor åpner vi nå også for at personer fra 60 til og med 64 kan få oppfriskningsdose med denne vaksinen enkelte dager, sier Jortveit.  

Kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik sier at Moderna-vaksinen anbefales til oppfriskningsdose uavhengig av hvilken vaksine du har fått som dose en eller to.  

- Vi vurderer mRNA-vaksiner fra Pfizer og Moderna som likeverdige, både når det gjelder effekt og bivirkninger. Dermed er det gode løsninger samme hvilken av disse typene som gis som oppfriskningsdose. FHI har bekreftet at denne vurderingen også gjelder for de som fikk AstraZeneca som første dose, sier han.  

Personer som ikke har fått sin første eller andre dose, kan komme på drop-in eller bestille time til vaksinering når de måtte ønske. 

Bestill time: 

helsenorge.no

Vaksinetelefon: 38 07 50 00 - tastevalg 6

Kontakt for media

Avdelingsleder Kristiansand vaksinasjonssenter
Kjersti Jortveit
41 50 82 86