Endrer ingen timeavtaler

Vaksinasjonssenteret endrer ingen timeavtaler som følge av at vaksineintervallet er endret. Kristiansand kommune holder seg til de oppsatte tidene for å gjøre det lettere å følge med.

- Vi endrer ingen timer som følge av nytt vaksineintervall. Alle som har fått en innkalling til vaksinering skal forholde seg til tidspunktet i innkallingen, sier assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton.

Det såkalte intervallet dreier seg om tidsrommet mellom første og andre dose. Opprinnelig var det seks uker mellom første og andre dose. Dette ble økt til tolv uker fra sentralt hold.

- Vil unngå forvirring

I flere kommuner endret de eksisterende timeavtaler for å tilpasse seg det nye intervallet. Det har det skapt stor forvirring blant folk at de har fått ny time til vaksinering.

- Vi så at dette ville føre til forvirring. Vi ønsker gjøre det lettest mulig for folk å få sin vaksine. Derfor bytter vi ikke noen timer, sier Hilton.

Alle innkallinger som er sendt ut etter mandag 14. juni klokka 12.00, er i henhold til det nye intervallet som altså er tolv uker.

Kontakt for media

Børge Røssaak Nilsen
Kommunikasjonsrådgiver
91 35 36 90