Onsdag 3. november holder formannskapet dialogmøte med innbyggerne i Ytre Randesund – en bydel med mye god frivillighet og stor dugnadsånd.

1500 Formannskapet 04022020.jpg

Formannskapet med ordfører Jan Oddvar Skisland i spissen, er klare for å lytte til innbyggerne i Ytre Randesund. Foto: Svein Tybakken

– Vi ble bedre kjent med en bydel som gjerne vil delta på dialogmøte med politikerne. I Ytre Randesund var velforeninger og frivillige lag og foreninger veldig imøtekommende.

Det sier Hallvard Auestad. Han leder demokratienheten i Kristiansand kommune. Det er han og hans medarbeidere som er ute noen uker i forkant og forbereder grunnen for dialogmøtene. I Ytre Randesund skal dialogmøtet være på den nye, flotte Kringsjå skole. Det begynner kl. 17 og varer til 19.30.

1500 Hallvard Auestad.jpg

Hallvard Auestad er leder for demokratienheten i Kristiansand kommune, som har som oppgave å tilrettelegge for gode demokrati- og dialogordninger mellom politikk/administrasjon og kommunens innbyggere. Foto: Ole Martin Kyllo 

Til duk og dekket bord

– Politikerne skal komme til duk og dekket bord når det gjelder det praktiske arbeidet med dialogmøtet. Vi går bredt ut og inviterer lokale aktører innen frivillighet, foreningsliv, næringsliv og menighetsliv. Vi bestemmer ikke hvem som kommer og holder innlegg fra bydelen, men sørger i samarbeid med aktørene i bydelen for at det kommer noen og forteller. Vi finner velegnete lokaler for dialogmøtet og vi sørger for at alt er på plass av kaffe og noe å bite i, lyd og lys og strømmeutstyr for direktesendingene på Facebook, sier demokratilederen, som også sørger for at det blir skrevet referat og tatt bilder fra dialogmøtet.

– Folk finner alt om dialogmøtene på kommunens nettsider. På hvert referat ligger også oversikt over hvor innspillene fra bydelene eventuelt behandles i det kommunale systemet. Politikerne våre er opptatt av at innbyggerinitiativ skal tas på alvor, sier Auestad.

Demokratibygging

Hallvard Auestad får også hjelp av strategienheten med tall og statistikk om den enkelte bydel politikerne besøker.

– Det er viktig at formannskapet har litt oversikt over utviklingen i kommunen vår, og med dialogmøtene får de informasjon inn med teskjeer ved både å være forberedt med faktainformasjon og statistikk, men ikke minst er det flott for byens ombudsmenn og folkevalgte å treffe befolkningen ansikt til ansikt. Dialogmøtene er demokratibygging på sitt beste, slår leder for demokratienheten i Kristiansand kommune, Hallvard Auestad, fast.  

Program for dialogmøtet på Kringsjå skole onsdag 3. november kl. 17.00-19.30

 • Vatne og Sodefjed velforening: Hvordan er det å bo i ytre Randesund? v/Hanne Eftevåg
 • Tømmerstø Velforening: Hvordan er det å bo på Tømmerstø?
  v/Frank Tønnesen
 • Randøyane Velforening: Om parkeringsmuligheter i Kongshavn
  v/Rune Andersen
 • Lars Kristian Imenes og Cornelia Kreutz fra elevrådet ved Holte skole.
 • Trafikk og sikker skolevei v/ Tonje Von Der Lippe
 • Oppdrettsanlegg i sjøområdene, v/Eva Bergh
 • Aktiviteter i ytre Randesund misjonskirke og Frikstad bedehus
  v/ungdomspastor Isak Voie
 • RILs tilbud for barn og unge i ytre Randesund v/Øystein Konradsen
 • Bredbånd i ytre Randesund. Ved seniorrådgiver Einar Meling i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. 
 • Kort pause
  Ordet fritt ca. kl. 18.30 med spørsmål fra innbyggere.
  Det er satt av ca. en time til dette.