Deltar på Skeive Sørlandsdager

Skeive Sørlandsdager arrangeres 22.-28. august i Kristiansand og kommunen blir med på feiringen i form av arrangementer, flagging på rådhuset, stand og deltagelse i paraden under fanen En by for alle.

Skeive Sørlandsdager er et årlig festivalarrangement for å feire og synliggjøre mangfoldet i Agder. Fra 22.-28. august 2021 feires dette i Kristiansand hvor kjærlighet, mangfold, samhold, likeverd og likestilling står i sentrum. Kristiansand kommune er med å deltar på festivalen som arrangeres av FRI Agder. 

I løpet av uken arrangerer kommunen ulike arrangementer, se oversikt lenger nede i artikkelen. Lørdag 28. august skjer det også en hel del i byen. Regnbueflagget skal heises til topps på rådhuset, ordfører Jan Oddvar Skisland inviterer arrangører og samarbeidspartnere til tradisjonsrik frokost og det blir stand på regnbuetorvet. Denne dagen arrangeres også paraden kl. 14.00 og for første gang skal representanter fra kommunen delta under fanen med logoen Kristiansand, en by for alle.

En by for alle i SSD parade.jpg

Denne glade gjengen fra livsmestring gleder seg til å kunne representere kommunen i årets parade som arrangeres lørdag 28. august. De skal gå med fanen En by for alle og koordinator for likestilling, inkludering og mangfold (LIM) er glad for at de får muligheten å delta ettersom fjorårets parade ble avlyst grunnet pandemien. Fra venstre: LIM-koordinator Hanne Kro Sørborg, enhetsleder livsmestring Helse og Ung Olaf Haugen, avdelingsleder Aktivitetstilbud Leif Roar Kalleberg, avdelingsleder Drop in og Rusteamet Monica Fronth og psykolog Ungdomstjenesten Ida Fjermeros Evnum. Foto: Aida Krpo

– En kommunal seksjon i paraden ble først vedtatt i kommunedirektørens ledermøte i 2020, men på grunn av koronasituasjonen ble ikke det noe av i fjor, men i år er vi klare. Det er veldig stas å få lov til å være med å vise støtte til hele befolkningen at vi er en by for alle, sier koordinater for likestilling, inkludering og mangfold (LIM), Hanne Kro Sørborg.

Grunnet smittevern er det begrensninger for antall deltakere per organisasjon og fra Kristiansand kommune deltar varaordfører Erik Rostoft og representanter i livsmestring.

En by for alle er basert på grunnlaget om inkludering, involvering, likestilling, respekt og mangfold. I Kristiansand kommune jobber vi kontinuerlig for at alle skal få de samme mulighetene uavhengig av etnisitet, religion og seksuell legning og jeg gleder meg til å representere kommunen i årets parade, sier varaordfører Erik Rostoft før LIM-koordinatoren legger til:

– Jeg er veldig stolt over at Kristiansand kommune har politikere som er opptatt av å fremme og feire mangfold og at vi har en utrolig stor gjeng på livsmestring som har vært opptatt av skeives levekår. De har ventet lenge med å feire pride under kommuneflagget og nå får representanter muligheten til å delta og det er veldig gøy, sier Sørborg.

LIM-koordinatoren skal selv delta aktivt denne uka både i form av arrangementer og hun skal stå på En by for alle-stand på regnbuetorvet lørdag 28. august. Denne dagen skal hun også ha takeover på kommunens Instagram-konto så her er det bare å følge oss å følge med. 

Enhjørninger.jpg

Disse fargerike enhjørningene deltok under årets En by for alle-uka som ble arrangert i uke 6. De  vil også bli å se under Skeive Sørlandsdager. Foto: Hanne Kro Sørborg

Skeive Sørlandsdager åpnes av ordføreren

Den offisielle åpningen av Skeive Sørlandsdager arrangeres mandag 23. august kl. 17.30 på Rådhuskvartalet. Ordfører Jan Oddvar Skisland skal holde åpningstale og det blir musikk og vernissage for kunstutstillingen «Broken Silence» som er en kunstutstilling laget av 11 kunstnere.

– Skeive Sørlandsdager er en viktig del av satsingen vår En by for alle som er i tråd med vår strategi for likestilling, inkludering og mangfold. Dette arbeidet og denne satsingen gjelder hele året for Kristiansand skal være et godt sted å bo for alle, uansett bakgrunn. Derfor ønsker vi å støtte denne festivalen for vi ser at det er utfordringer blant byens innbyggere og dette er en kamp vi vil gjøre lettere, sier ordføreren.

Kommunens arrangementer 

I løpet av Skeive Sørlandsdager deltar Kristiansand kommune med disse arrangementene:

Tirsdag 24. august kl. 14.00 - Seksuell orientering, kjønnsmangfold og levekår

Sted: Kristiansand folkebibliotek

Bufdir har den store glede å invitere dere til fagseminar for å presentere levekårsundersøkelsen for skeive i Norge. For første gang inkluderer levekårsundersøkelsen transpersoner i Norge.

Tirsdag 24. august kl. 17.00 – Snakk trygt! Rosa kompetanse

Sted: Rådhuskvartalet
Foredragsholder: Mathias Holst

Kan alle være seg selv på din arbeidsplass? En samtale om inkluderende praksis i arbeidslivet. Målet er at alle skal kunne snakke trygt om kjønn og seksualitet i sin arbeidshverdag og slik skape gode møter mellom mennesker.

Påmelding via arrangement på Facebook eller ta kontakt med LO Agder.

Arrangementet gjentas onsdag kl. 09.00

Torsdag 26. august kl. 14.00 – Å høre til som troende

Sted: Kristiansand folkebibliotek
Fasilitator fra Sex og Politikk
Deltakere: Skeiv Verden, Skeivt Kristent Nettverk og varaordfører Erik Rostoft

Panelsamtalen legges opp som en “Muhabbet”, som er persisk og betyr samtale i kjærlighet. I denne samtalen deles tanker om tro, seksualitet og det å høre til i fellesskap. Hva betyr det å være skeiv og troende?

Program

Fullt program for uka finner du her: 

Skeive Sørlandsdager 2021

OBS! Barnefilmene har utgått fra programmet.

Alle arrangementer og mer informasjon finner du på Facebook-siden til Skeive Sørlandsdager.