Inviterer deg til #påskeaktiv2021

Midt-Agder Friluftsråd, Bedriftsidretten i Agder og Kristiansand kommune inviterer store og små innbyggere til #påskeaktiv2021. De lover fine premier til de som dokumenterer påskeaktiviteten.

Mange muligheter

1500 påskeaktiv2021.jpg

#påskeaktiv2021: Ordfører Jan Oddvar Skisland (t.v.) vil ha Kristiansands innbyggere aktive i påsken og håper på stor oppslutning om #påskeaktiv2021 sammen med prosjektleder Kristin Tverberg i Bedriftsidretten i Agder og daglig leder Per-Svein Holte i Midt-Agder Friluftsråd. Foto: Caroline Wergeland 

– Som i fjor gir koronasituasjonen begrensninger for normal påskefeiring. Selv om mange i år kan dra på hyttetur, er de aller fleste av oss hjemme. Men nærområdene og naturen i Kristiansandsregionen er full av muligheter for opplevelser for hele familien. Vi ønsker å gjøre vårt for at påskeferien skal gi folk flest gode opplevelser og aktivitet. Med fint vær går mange til de samme, kjente friluftsområdene. For å bedre å kunne holde smittevern-reglene, bør vi benytte lokale tur-alternativer og spre oss på den måten.

Lavterskel-aktivitet

Det sier ordfører Jan Oddvar Skisland som har fått med seg daglig leder Per-Svein Holte i Midt-Agder Friluftsråd (MAF) og prosjektleder Kristin Tverberg i Bedriftsidretten i Agder. Sammen har de jobbet frem gode forslag til turer og aktivitet for koronatrøtte innbyggere under overskriften #påskeaktiv2021.

– Det er flott at ordføreren er en pådriver for friluftsaktivitet og naturopplevelser. I påsken i fjor hadde vi også et opplegg med 30 turforslag som Skisland var med og tok initiativ til. Mange benyttet seg av forslagene da og var med i fotokonkurransen vi samtidig inviterte til. I år tenker vi enda mer lavterskel-aktivitet. Mange vil helt sikkert gå turer, men lek og moro i nærområdet i hagen eller på lekeplassen er god aktivitet for både barn og voksne, sier Per-Svein Holte, og viser til at Midt-Agder Friluftsråd har mange gode tips til aktiviteter og turer. Blant annet starter de nå med TellTur, en gratis registrering av turer.

– I Kristiansand har vi lagt ut 20 overkommelige turmål. Hvis folk ikke ønsker å registrere seg kan man likevel finne turforslagene på www.telltur.no, sier Per-Svein Holte.

Folkehelse

MAF og Bedriftsidretten i Agder er to av de store tilretteleggerne av friluftsaktivitet på Agder og har et etablert samarbeid om Ti på topp-turene. Bedriftsidretten er også kjent for mosjonsløpet Terrengkarusellen.

– Alt vi holder på med handler om folkehelse. Vårt oppdrag er å få oss alle til å leve et friskere liv. Aktivitet er nødvendig for å bli i bedre fysisk og psykisk form. Under koronapandemien har helsen vår vært under press. Ute i frisk luft er det heldigvis mindre sjanse for smitte, så kom deg ut på tur og i aktivitet i påskeferien. Hold avstand, men ha det gøy, oppfordrer Kristin Tverberg. Også Bedriftsidretten har mange fine tips til turer i påsken.

Fotokonkurranse 

1500 påskeaktiv2021 2.jpg

Fine premier: Ordfører Jan Oddvar Skisland med premiene Kristiansand kommune spanderer på de som tar de beste bildene i konkurransen #påskeaktiv2021. Foto: Caroline Wergeland 

Det blir fotokonkurranse i år også og de tre turkameratene lover fine premier. Følgende gjelder for konkurransen:

  • Dokumenterer din påskeaktivitet med foto eller kort videosnutt (maks 20 sek.) på Instagram. Det kan dreie seg om alt fra aktivitet i hagen eller på lekeplassen til en topptur.
  • For å delta i konkurransen må du ha åpen Instagram-profil. Hvis ikke blir ikke innlegget ditt synlig.
  • Husk å bruke hashtaggen #påskeaktiv2021 ellers blir du ikke registrert som deltaker
  • Alternativt kan du sende bilde/videosnutt sammen med ditt navn og adresse til post@midt-agderfriluft.no.
  • Husk at du bare må sende inn de du har fått lov å ta bilde av eller av deg selv. Vær også oppmerksom på at bildene i tillegg til Instagram-kontoene, kan bli gjengitt på nettsidene og Facebook-sidene til Midt-Agder Friluftsråd, Bedriftsidretten i Agder og Kristiansand kommune.
  • Deltakerne i fotokonkurransen blir med i trekning av ti hengekøyer og fem stormsett spandert av ordfører i Kristiansand kommune, fem turbøker og fem turkart fra Midt-Agder Friluftsråd og fem medlemsskap i Bedriftsidretten for vinneren og en venn.
  • Jury for fotokonkurransen er politisk rådgiver Kenneth Mørk, prosjektleder Kristin Tverberg i Bedriftsidretten, rådgiver Inger Løwø Syvertsen i Midt-Agder friluftsråd og kommunikasjonsrådgiver Svein Tybakken i Kristiansand kommune.
  • Trekningen skjer 8. april og vinnerlisten blir offentliggjort på Midt-Agder Friluftsråds side om #påskeaktiv2021 
  • Premiene kan hentes i Kristiansand kommunes innbyggertorg i Rådhuskvartalet (08.00-15.30) fra mandag 12. april.

– Vi har altså 25 fine premier å dele ut, så vi håper mange er frimodige og deltar. Uansett ønsker vi alle en riktig god påske. Og husk å holde avstand og vis hensyn, oppfordrer til slutt de tre turentusiastene Kristin Tverberg, Per-Svein Holte og ordfører Jan Oddvar Skisland.