City Tour uke er avsluttet

Kristiansand har i forrige blitt presentert på Nordic Safe Cities City Tour. Vi har prøvd gjennom uken å gi en liten kikk i hvordan vi prøver å møte utfordringene ekstremisme og hat gir.

Dessverre ser det ut til at utfordringene vokser på grunn av utfordringene også i andre sektorer i samfunnet. Spørsmål som fattigdom og politisk miljø, blant mange risikofaktorer, bidrar til å skape en situasjon som gir drivstoff til hat og ekstremisme.

Vi prøver å være veldig tydelige på utfordringene fremover, og vi vil ikke være ærlige hvis vi ikke innrømmer at utviklingen, både lokalt og internasjonalt, bekymrer oss. 

Vi avsluttet Safe City-turen med en liten prat om det vi oppfatter som de to viktigste delene av vårt arbeid mot ekstremisme og hat. I denne samtalen snakker vi om hvordan vi organiserer arbeidet og sørger for at personer som er involvert i arbeidet kjenner hverandre og føler at de lett kan kontakte hverandre.

Lenker i forbindelse med saken: 

Nå kan du signere “Nei til hat”

Frokostseminar 16. juni om ytringsfrihet og ytringsansvar

Fokus på samarbeid med Nordic Safe Cities

Nordic Safe City oppsummering av Kristiansands uke

IMG_0560.jpg

Johanne Benitez Nilsen, Crime Prevention Coordinator of Kristiansand Municipality, Hanne Kro Sørborg, Gender Equality, Inclusion and Diversity Coordinator in Kristiansand Municipality

IMG_0582.jpg

Joel Nziza, Youth Mayor, Kristiansand Municipality

IMG_0594.jpg

Grete Pedersen, leader for the Crime Prevention Division in the Kristiansand Police Department, Johanne Benitez Nilsen, Crime Prevention Coordinator of Kristiansand Municipality, Kim Henrik Gronert, Advisor for Intercultural Dialogue, Hanne Kro Sørborg, Gender Equality, Inclusion and Diversity Coordinator in Kristiansand Municipality

IMG_0590.JPG

IMG_0605.jpg

Grete Pedersen, leader for the Crime Prevention Division in the Kristiansand Police Department 

IMG_0602.jpg

Kim Henrik Gronert, Advisor for Intercultural Dialogue