Camilla Jarlsby ny kulturdirektør

Camilla Jarlsby (59) blir ny kulturdirektør i Kristiansand kommune. Jarlsby kommer fra stillingen som personal- og organisasjons-direktør ved UiA. Hun har bred ledererfaring fra både privat og offentlig virksomhet.

Advokat

jarlsby.jpg_fullwidth.jpg

Camilla Jarlsby blir ny kulturdirektør i Kristiansand. Foto: Kimm Saatvedt

Camilla Jarlsby er jurist fra Universitetet i Oslo, og har faglig bakgrunn fra Næringsdepartementet, advokatfirmaet BAHR og (tidligere) Norsk Film AS, samt ulike lederstillinger gjennom 20 år i Schibstedkonsernet. Hun var i konsernledelsen i Schibsted fra 2009-2015, både som juridisk direktør og HR- og organisasjonsdirektør.

Camilla Jarlsbys CV

I 2015-2020 var Camilla Jarlsby kultursjef for Lunner og Gran kommuner i et interkommunalt samarbeid. Her fikk hun god erfaring i kommunal virksomhet som del av rådmannens ledergruppe. I en omstillingsperiode var hun også fungerende kommunalsjef for området Familie og Velferd i Gran kommune.

Fornøyd kommunedirektør

Kommunedirektør Camilla Dunsæd i Kristiansand kommune er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi får en direktør for kultur og innbyggerdialog med bred erfaring, kjennskap til området fra kultursjefstilling på Hadeland og med en sterk gjennomføringskraft, sier kommunedirektøren, som gleder seg til å få navnesøsteren med på laget.

Camilla Jarlsby er født i Kristiansand og bodde i Vågsbygd og Vennesla fram til hun var 18 år.

Opptatt av bredden

– Jeg kjenner ikke kulturlivet i Kristiansand fra innsiden, men jeg vet det skjer mye spennende her i byen og jeg gleder meg veldig til å være med på den videre utviklingen. Jeg er opptatt av bredden i kulturlivet – fra frivillighetens lag og foreninger til de store opplevelsene kulturinstitusjonene og de kommersielle aktørene gir oss. Målet må være å få alle med på en felles reise som er med og bygger Kristiansand, sier Camilla Jarlsby i en kommentar.

Småbruk-eier

Jarlsby forteller også at hun har kjøpt seg et småbruk på Eftevåg i Randesund med utsikt til Kvåsefjorden. Hun drev gård også i Gran på Hadeland, med både hester og geiter. Etter hvert skal det bli dyr på småbruket i Randesund også.

Camilla Jarlsby skal tiltre stillingen som kulturdirektør senest 1. februar. Foreløpig er ikke nøyaktig dato avklart.

Kontakt for mediene

  • Camilla Jarlsby, personal- og organisasjonsdirektør UiA, tlf 916 86 631 (Tilgjengelig etter kl 18.00)
  • Camilla Dunsæd, kommunedirektør Kristiansand kommune, tlf 975 10 864