Blir mulig å bytte vaksinetime selv

Det vil bli mulig for innbyggere å selv bytte time slik at de kan tilpasse vaksineringen i sommer. Testing av det nye systemet begynner om to uker.

- Vi ønsker å være proaktive og på tilbudssiden overfor innbyggerne. Vi mener at vi med den nye løsningen gir folk et bedre tilbud, sier prosjektleder for vaksinasjonssenteret i Sørlandssenteret, Elisabeth Engemyr.

Men hun understreker at det er viktig at innbyggere stiller opp også i sommer slik at en kommer i mål med vaksineringen.

Må bekrefte

I dag fungerer det slik at innbyggeren kalt inn til time på SMS, og må svare bekreftende innen 24 timer. Hvis det ikke bekreftes, mister man timen og man får brev med beskjed om ta kontakt med vaksinasjonstelefonen for å få ny time.

Dersom en innbygger i dag ønsker å flytte på timen sin, er det også mulig.

- Vi får det til, men det er tidkrevende og en manuell operasjon, så vi setter pris på at de fleste tar timen de får. Vi ser veldig frem til det nye systemet, sier Engemyr.

Når det nye systemet er på plass, vil innbyggeren kunne utsette timen ved å trykke på et valg i SMS’en som blir tilsendt. Byttingen skjer altså i systemet, ikke ved at en ringer inn eller tar fysisk kontakt. Det blir innbyggeren selv som bytter i systemet ved å finne ledige timer. 

- Innbyggeren får da opp et valg om booke ny time til en senere dag eller uke via helsenorge.no. Om innbyggeren ved en senere anledning igjen ønsker å bytte timen, er det mulig å gjøre dette. Da kan du gå inn og finne ledige timer, sier Engemyr.

Med en gang noen har endret sin time vil denne bli ledig for andre.

Tusenvis i sommer

Nå vaksineres innbyggere fra 60 og ned til 18 år med underliggende sykdommer samt helsepersonell.

Dette er i tråd med retningslinjene fra FHI. Vaksinasjonssenteret planlegger å være ferdige med disse innbyggergruppene i begynnelsen av uke 24 (14.juni).

I løpet av sommeren er den foreløpige prognosen fra FHI at kommunen får i underkant av 8000 – til 9600 ukentlige vaksinasjonsdoser. Det er et stort apparat som settes i verk for å klare denne vaksineringen.

Håper stiller opp

- Vi håper at folk flest tar timen de får, og at innbyggere stiller opp i sommerferien. Vi kommer til å ha dette store antallet doser klare, og det er viktig for hele fellesskapet at vaksinene blir satt, sier Engemyr.

Les mer om vaksinering i Kristiansand

Kontakt for media

Elisabeth Engemyr
Prosjektleder for vaksinasjonssenteret
91 36 20 42