Slik blir sankthansfeiringen i år

Den tradisjonelle sankthansfeiring 23. juni på Tangen utgår grunnet smittevernhensyn. Arrangementet blir kun for de med båt og du kan se arrangementet direkte på kommunens sin Facebook-side eller fvn.no

1500 Sthans bål 2018.jpg

Arkivbilde. Foto: Tore Løvland

Grunnet koronasituasjonen og smittevern blir det en annerledes sankthansfeiring på Tangen onsdag 23. juni 2021. 

– Hensikten med sankthansfeiring på Tangen var å gi et tilbud til de som ikke har båt, men i år må vi dessverre gjøre det annerledes. Den tradisjonsrike folkefesten utgår og arrangementet blir dermed hovedsakelig for båtfolket. Denne kvelden sender vi direkte fra Tangen slik at alle kan få muligheten til å få med seg konserten og tenning av sankthansbålet, sier Tore Løvland som er arrangementskoordinator i Kristiansand kommune.

Dersom du ikke har egen båt, men vil bli med denne kvelden er det mulig å kjøpe billett til enten Fullriggeren Sørlandet eller MS Maarten. Begge tilbyr båtturer i skjærgården og de ankrer opp ved Tangen slik at man kan få med seg konsert og båltenning.  

Program for kvelden

Kl. 19.30: konsert med Super Trouper som er et ABBA tribute band

Kl. 21.00: tenning av sankthansbålet

Kl. 21.30: sendingen avsluttes

Arrangementet blir sendt direkte på Kristiansand kommunes Facebook-side og på fvn.no

Området på Tangen blir stengt for publikum

I løpet av timene som arrangementet blir avholdt vil det ikke være mulig å komme ut på Tangen. Hele området vil bli stengt og innbyggere oppfordres til å feire hjemme.

– For å unngå ansamlinger av folk kommer vi til å fysisk stenge av Tangen og det vil være vakter tilstede. Vi syns det er veldig trist at vi må gjøre dette, men det er nødvending slik at vi kan ha kontroll slik at det ikke kommer flere folk enn det som er tillatt. Vi oppfordrer dermed folk om å ikke komme til Tangen denne sankthanskvelden, men heller feire hjemme, sier Tore Løvland.

Arrangementet gjennomføres i tråd med gjeldende regler for arrangement i Kristiansand kommune.