Bli med på webinar om luftforurensning

Dersom du er interessert i Kristiansands-luften og følger med på målingene i ny og ne, har du kanskje lagt merke til et spesielt fenomen de siste månedene?

 

Alena_closer.jpg

Alena Bohackova (Foto: Kristin Wallem Timenes, Kristiansand kommune)

Når temperaturen kryper under frysepunktet, stiger forurensningsnivået.

– Dette skyldtes forhøyde nivåer av svevestøv, forteller miljø- og klimarådgiver Alena Bohackova fra Kristiansand kommune. – Hovedkilden til denne type svevestøv er vedfyring.

Her kan du lese mer om hvordan vedfyring påvirker luftkvalitet. 

Webinar torsdag 18. mars klokka 18.30

Vedfyring er jo koselig og dessuten kan det jo ikke være så farlig, tenker du kanskje. Men er det virkelig sånn? Bli med på et webinar som arrangeres sammen med kommunen 18. mars for å lære mer om dette.

På webinaret skal vi se litt nærmere på om vedfyring kan påvirke luften i Kristiansand, hva innbyggerne mener om tematikken og hva sensorer fra NordicPATH-prosjektet har målt de siste månedene.

Webinaret arrangeres sammen med NILU-Norsk institutt for luftforskning 18.03. klokka 18.30.

NILU, Folkehelseinstituttet og Norges Astma- og Allergiforbund stiller med eksperter som gir innsikt i tematikken og tar imot spørsmål fra publikumet. Arrangementet er gratis, men det kreves påmelding. 

Vi ønsker å starte en dialog med innbyggerne og få innspill fra privatpersoner på hva man kan gjøre for å forbedre luften i byen. Her kan du dele din mening med oss!

Arrangementet avholdes på Teams. Du vil få tilsendt lenken når du har meldt deg på.

Meld deg på via denne lenken.