Bli med på Barnas arkitekturdag!

Det blir både gøy og lærerikt når Barnas arkitekturdag 2021 går av stabelen lørdag 23. oktober kl. 11-15. Alle arrangementene foregår i Kvadraturen og er gratis.

2021_beskjært.jpg

Barnas arkitekturdag arrangeres årlig av plan og bygg i kommunen. Nina Malo (byplanlegger) t.v. og Gisela Nilsen (arkitekt) gleder seg stort til dagen, og er storfornøyd med det innholdsrike og spennende programmet for dagen. Foto: Kari Anne Candasamy.

– Dette gleder vi oss virkelig til, sier de. – Vi har mye nytt på programmet og har med flere nye samarbeidspartnere, sammenlignet med arkitekturdagen i 2019. I fjor satte pandemien en stopper for arrangementet, derfor er det nesten slik at vi gleder oss dobbelt i år.  

Malo og Nilsen forteller at det er mange spennende aktiviteter barna kan delta på i løpet av dagen. Mellom annet 3D-printing, konstruksjonslek, arkitekturverksted, gatekunst, fargeworkshop, modellverksted og landskapsarkitektur. Og ikke minst deres eget prosjekt – planhinderløypa. Her kan barna krype, høre, tegne, balanserer og skli seg gjennom den lange veien i en planprosess frem til en ferdig reguleringsplan.  

Høres dette gøy ut er det bare å ta turen til byen lørdag 23. oktober. De forskjellige verkstedene foregår på flere steder rundt om i Kvadraturen. 

Kart fra programmet.jpg

Kartet viser hvor de forskjellige aktivitetene foregår. Beskrivelser og fyldig informasjon om de forskjellige verkstedene finner du i programmet. 

Les hele programmet her

  • Alle arrangementer er gratis og åpent for alle!  
  • Alle aktiviteter forutsetter at barn er i følge med en voksen.  
  • Det vil bli tatt bilder og videoopptak under arrangementet.   

Takker årets samarbeidspartnere  

Nina Malo og Gisela Nilsen takker alle involverte for et godt samarbeid om Barnas  arkitekturdag.  
– Vi sier hjertelig takk til alle som har stilt opp og hjulpet til med planlegging og gjennomføring av dagen. Vi tror det blir en kjempegøy og lærerik dag for alle, og håper riktig mange lar seg friste til å delta på noen av arrangementene. 

Dette er årets samarbeidspartnere: Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand domkirke, Steinerskolen, Trollvegg Arkitektstudio AS, Agder BOBY,  Arkitekturforeningen, Colux, Alma Eik, Asplan Viak AS , Gyldenløvesgate nabolag, UiA samfunnsplanlegging, areal og transportenheten og demokratiordninger i Kristiansand kommune. 

Les mer om Barnas arkitekturdag på denne siden

Her kan du se film fra et tidligere arrangement.