Ber AstraZeneca-vaksinerte med bivirkninger ringe legevakt

Legemiddelverket ber personer som opplever sykdomsfølelse og hudblødning etter AstraZeneca-vaksinen kontakte legevakt på 116 117. Det kan medføre mer ventetid på legevakten for alle grupper pasienter, men alle får hjelp, sier kommuneoverlegen.

- De som ringer oss med symptomer som gjør oss bekymret, tar vi inn til legevurdering. Vi har også et godt samarbeid med Sørlandet sykehus rundt dette, sier kommuneoverlege Styrk Vik. 

FHI har i dag lørdag gått ut med informasjon der de altså ber personer som er vaksinert med AstraZeneca de siste 14 dagene, og som opplever økt sykdomsfølelse med flere blå flekker (hudblødninger) mer enn tre dager etter vaksinasjon, om å oppsøke legevakt eller fastlege umiddelbart.

Les informasjonen fra FHI her

- Vi har fått henvendelser fra personer i målgruppa, og det har medført at det er mer ventetid på telefonen og på legevakta, sier kommuneoverlegen. 

Det vil ikke være uvanlig med en ventetid på 10-15 minutter i denne situasjonen. Legevakta er lørdag kveld i ferd med å øke bemanningen for å redusere ventetiden.

Ved akutte situasjoner som ikke kan vente, må publikum ringe medisinsk nødtelefon 113.

I Kristiansand kommuner er det per 13. mars rapportert at 1832 doser AstraZeneca er satt. Alle er satt på helsepersonell, og ingen har fått to doser.

Kontakt for media 

Børge Røssaak Nilsen
Kommunikasjonsrådgiver
91 35 36 90