Avblåser russefeiringen

På grunn av en uoversiktlig smittesituasjon i Kristiansand ser kommuneoverlegen seg nødt til å be russen om å avblåse resten av feiringen.

Russesykkel.jpg

Foto: Scanstock

Det betyr at pausen som var innført for russen frem til torsdag 3. juni endres til å bli en avlysning.

– Vi har full forståelse for at dette er veldig leit for russen og at mange hadde gledet seg til å feire at de er ferdige med 13 års skolegang, understreker kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik. – Men tallenes klare tale gjør at vi er nødt til å sette strek nå. I løpet av mai måned har vi fått 814 nye smittetilfeller, og mer enn 350 av disse er relatert til utbruddet blant russen. Russen må forholde seg til de samme smittevernreglene som gjelder for alle andre i Kristiansand nå. De neste ukene blir vi alle sammen nødt til å ta samfunnsansvar og vise hensyn, slik at vi ikke setter liv og helse på spill for de rundt oss. 

Strenge tiltak   Kristiansand kommune innførte strenge smitteverntiltak fredag 30. mai. Her kan du lese mer om hva som gjelder i Kristiansand nå.  

Forbud mot arrangementer

Smitteverntiltakene innebærer blant annet forbud mot arrangementer, forbud mot å ha flere enn fem gjester og påbud om å gå med munnbind innendørs i det offentlige rom når det ikke er mulig å holde én meters avstand.

Godt samarbeid

– Russen har vært gode til å samarbeide. Dette er en krevende situasjon, både for russepresidentene og deres medruss, og vi forstår veldig godt at mange er skuffet, sier assisterende kommuneoverlege, Priscilla Hilton. – Vi oppfordrer russen til å ha lav terskel for å teste seg fortsatt.  

Kløvertun koronasenter har timebestilling for testing.

I tillegg har vi drop-in-muligheter denne uka.