Årets miljøpris til Cheryl E. Macdonald

Macdonald mottok prisen for sitt store engasjement i Kristiansand andelslandbruk og REKO-ringen, i tillegg til hennes formidling av kunnskap om matjordas betydning for kommende generasjoner.

Miljøpris 2021.jpg

Prisvinner Cheryl E. Macdonald omkranset av ordfører Jan Oddvar Skisland (t.v.) og juryleder Ole Magne Omdal, som overrakte Miljøprisen 2021 til Macdonald. Foto: Ragna Marie Henden.

– Hun har et stort engasjement for Kristiansand andelslandbruk, og har bygd det opp til å handle om mer enn kortreist mat. Hun formidler kunnskap om matjordas betydning for kommende generasjoner og bruker produksjon av mat – også som et folkehelseverktøy, for å skape gode møteplasser. Vi har latt oss imponere over arbeidet, sa Ole Magne Omdal, leder for by- og stedsutviklingsutvalget og leder av juryen for Miljøprisen, som sammen med ordfører Jan Oddvar Skisland sto for utdelingen av prisen.

– Tusen takk – dette var veldig gøy! Men dette handler ikke bare om meg, men også om alle jeg samarbeider med i Kristiansand andelslandbruk, sa prisvinneren. Hun fortalte at både hennes mor og bestemor var opptatt av gjenbruk, så fra hun var liten har også hun vært opptatt av gjenbruk.

– Så liker jeg å finne på crazy aktiviteter for å få med folk, og her må jeg takke familien som stiller opp, sa Cheryl E. Macdonald. Hun brukte også anledningen til å annonsere et nytt tilbud med studentmedlemskap i andelslaget.  

Miljøpris 2021 - Ida.jpg

Cheryl E. Macdonald er vinner av Miljøprisen 2021, som ble delt ut under åpningsarrangementet til Miljøuka på Scandic Bystranda 27. september. Foto: Ida Ås Berge.

Cheryl E. Macdonald blir også kalt Mor-REKO, og har vært den mest drivende kraften i oppbyggingen av REKO-ringen i Kristiansand. REKO-ringen er en enkel salgskanal hvor kundene kan handle direkte fra lokale matprodusenter via en gruppe på Facebook.

Takket alle som kom med forslag til vinnere

Juryleder Omdal benyttet også anledningen til å takke for alle innkomne forslag til miljøprisen, og fortalte at juryen mottok i alt 18 forslag på kandidater.

– På vegne av juryen må jeg få takke alle som tipset oss om så mange grønne og lokale ildsjeler! Av disse var det flere som utmerket seg, og det var vanskelig å velge blant så mange gode forslag. Juryen samlet seg likevel enstemmig om årets vinner.

Om Miljøprisen

Kristiansand kommune har delt ut en miljøpris siden 2013. Prisen deles ut til personer eller virksomheter som har vist innsats og nytenking i klima- og miljøarbeidet. Prisen består av en plakett og et beløp på 50.000 kroner.

Du kan lese mer om Miljøprisen, hvem som har vunnet den tidligere år og hva juryen vektlegger på denne siden. 

Årets jury har bestått av:

  • Trond Martin Backer, administrerende direktør i Næringsforeningen
  • Anne Grete Widding, enhetsleder for frivillighet i kommunen
  • Joel Nziza, leder av ungdommens bystyre
  • Elizabeth Rojas, rådgiver i miljøvernenheten i kommunen
  • Ole Magne Omdal, juryleder og leder for by- og stedsutviklingsutvalget.