Åpning av Rajshahiaksjonens kunstutstilling på Rådhuskvartalet

Ordfører Jan Oddvar Skisland var nylig med på å markere åpningen av Rajshahiaksjonens kunstutstilling. Utstilling er å se på Rådhuskvartalet fram til lørdag 25. september.

– Jeg anbefaler alle å ta turen innom for å se de flotte og sterke tegningene, som er laget av barn fra Jordbærveien barnehage og funksjonshemmede barn i Rajshahi, sier ordføreren.

Video: Karen Klausen, Kristiansand kommune

Kunsten på utstillingen kan kjøpes til inntekt for Rajshahiaksjonen, hvor en selv kan bestemme prisen på de forskjellige kunstverkene. Alle bidragene går til arbeidet i Rajshahi.

– Det er verdifullt at så mange barn og unge får et forhold til et land hvor det er andre rammebetingelser enn det vi er vant til, og hvor vi da får mulighet til å lære av hverandre, fortsetter ordføreren.

IMG_2165.jpg

Utvalg av tegninger fra kunstutstillingen. Foto: Karen Klausen, Kristiansand kommune

Venner deler

Rajshahi og Kristiansand har hatt et fantastisk vennskap siden 1979 forteller Dag Vige, som er leder av det kommunale Rajshahi-utvalget.

– Hvert tredje år avholdes Rajshahiaksjonen, hvor skoler og barnehager i Kristiansand får mulighet til å lære om Bangladesh og livet til mennesker som lever der.

Hovedbudskapet til aksjonen er at “venner deler”, og inne på kunstutstillingen har besøkende mulighet til å gi bamser og kosedyr som gave til barna i Rajshahi.

IMG_2169.jpg

Dag Vige, leder av det kommunale Rajshahi-utvalget. Foto: Karen Klausen, Kristiansand kommune

Barnas bylørdag

Barnas bylørdag holdes den 25. september i samarbeid med Kvadraturforeningen i Kristiansand. På denne dagen vil det foregå forskjellige aktiviteter og arrangementer i byen, hvor primærmålet er å samle inn penger til det humanitære arbeidet i Rajshahi.