- Leverte til toppskår!

Frivillige fra Røde Kors og Kristiansand sanitetsforening ble grundig takket for en fantastisk innsats på vaksinasjonssenteret. – Det er levert til toppskår, sa tidligere avdelingsleder Anette Lauvås Haabesland.

280A4952.JPG

Daglig leder i Kristiansand sanitetsforening Lisbeth Andersen, tidligere avdelingsleder ved Kristiansand vaksinasjonssenter Anette Lauvås Haabesland og Bjørn Erik "Bias" Tobiassen i Røde Kors. De frivillige ble samlet for en takk fra ordfører, kommunedirektør og vaksinasjonssenteret etter en fantastisk innsats. Foto: Børge Røssaak Nilsen, Kristiansand kommune.

Det er satt om lag 130.000 vaksinedoser på Kristiansand vaksinasjonssenter i Sørlandssenteret. Trøkket har til tider vært voldsomt, og de har klart å sette stikket på om lag 1640 personer per dag på det meste.

Det tilsvarer 10 personer hvert andre minutt.

Representanter fra de frivillige organisasjonene har siden vaksinasjonssenteret åpnet i april møtt folk, de har vist og forklart, og de tatt hånd om innbyggerne fra de kommer til ventetida på 20 minutter er unnagjort og de kan gå hver til sitt.

- Smil bak munnbind

- Dere har vært de som møtte innbyggerne først. Dere har vært ansiktet utad, og dere har gitt mange et fantastisk møte med vaksinasjonssenteret og kommunen, sa tidligere avdelingsleder Anette Lauvås Haabesland i sin takketale til Kristiansand sanitetsforening og Røde Kors. 

Lauvås Haabesland pekte på at mange av dem som kom til vaksinering var utrygge.

- Dere har sett enkeltpersonene som trengte noe ekstra. Dere har fått det til å fungere hver bidige dag gjennom pandemien, og dere har håndtert alt som har oppstått. 130.000 vaksinedoser er 130.000 menneskemøter, sa avdelingslederen.

- Folk så smilene bak munnbindene. Det har vært levert til toppskår, sa hun.

Knallgodt samarbeid

Ordfører Jan Oddvar Skisland løftet i sin takk blant annet frem at dette var et knallgodt eksempel på samarbeid mellom frivilligheten og det offentlige.

- En stor takk til alle dere som har bidratt. Dere var med å gjøre dette robust, og vise at vi som samfunn kan møte voldsomme utfordringer, sa han.

- Vi er avhengige av de frivillige og deres kompetanse i en krise, sa han.

Kommunedirektør Camilla Dunsæd fulgte opp med å vise til at samarbeidet var et godt eksempel på kommunens visjon «Sterkere sammen»

- Kommunen er ikke noe for seg selv. Den er noe i sammen med andre. Vi hadde ikke fått til det gode vaksinasjonssenteret uten samarbeid med frivillige, sa hun.

Hun pekte også på at engasjementet i Kristiansand har vært sterkt.

- Dere har klart å stille med fem frivillige hver dag gjennom hele sommeren. Vi kjenner ikke til at noen andre kommuner har fått dette til, sa hun.  

Frivillige glade for godt samarbeid

Daglig leder i Kristiansand Sanitetsforening, Lisbeth Andersen, takket for fantastiske måneder og pekte på at det var flott å få bidra på vaksinasjonssenteret i året Sanitetskvinnene feirer sitt 125-års jubileum.

Bjørn Erik «Bias» Tobiassen tok ordet på vegne av Røde Kors og løftet frem at de var glade for å få bidra til beredskapen og var stolte av bidraget de har gitt både i forbindelse med vaksinasjon og testing.

- Vi får energi av felleskapet og å løse viktige oppgave sammen, sa han blant annet.

Duoen Oakland Rain leverte musikalske innslag.  

Kontakt for media:

Børge Røssaak Nilsen
Kommunikasjonsrådgiver Kristiansand kommune
91 35 36 90