Vellykket sykkeldag på Torvet

Sykkeldagen på Torvet lørdag 12. september ble svært vellykket. 40-50 barn syklet ferdighetsløype og fikk medalje og arrangørene går inn for en årlig sykkeldag i Kristiansand.

Sykkeldag to søstre med medaljer.JPG

Søstrene Ella (9) og Mari (6) Orr Askland synes ferdighetsløypa var så gøy at de syklet den mange ganger. Medalje fikk de også. Foto: Bjørne Jortveit

Kristiansand kommune arrangerte sykkeldagen i samarbeid med Kristiansand Cykleklubb og fire sykkelforhandlere i byen. I tillegg hadde Trygg Trafikk, Syklistenes landsforening og Bedriftsidretten stands. Kristiansand kommune promoterte sin kampanje Jeg kjører grønt.

Det var første gangen at det ble arrangert en dag i Kristiansand, bare for å fremme mer sykling.
Stemningen blant arrangørene var helt klar: Vi trenger en årlig sykkeldag!

Kristiansand Cykleklubb (KCK) hadde rigget opp en flott ferdighetsløype for barn. 40-50 barn var med på en sykkelkonkurranse, der alle fikk medaljer. Noen av barna syklet om igjen og om igjen gjennom banen.
– Veldig moro, sier daglig leder i KC, Jan Fredrik Stiansen.

Bedre sykkelveinett

Ordfører Jan Oddvar Skisland kom innom på sykkeldagen og ble intervjuet av konferansier Tom R. Hansen. Ordføreren sa blant annet at sykkelveinettet skal bli enda bedre i årene fremover, med ytterlige satsing på sykkelekspressvei og andre deler av hovednettet for gang- og sykkelveier. Han oppfordret befolkningen til å ta gang- og sykkelveien i bruk. Det er plass til mange flere enn i dag.

Start-kapteinen kjører grønt

Martin Ramsland, Start-kapteinen, ble også intervjuet på sykkeldagen. Han oppfordret alle til å melde seg på Jeg kjører grønt-kampanjen. Ramsland logger alle sine turer til fots og per sykkel i Jeg kjører grønt appen. Han minnet om at det er masse flotte premier å vinne. Foreløpig er det drøyt 2000 påmeldte i kampanjen. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan delta.

Behov for mer sykkelparkering

Svein Bergheim er en av sykkelforhandlerne som gjerne er med på å arrangere en sykkeldag i Kristiansand hvert år. Han er også opptatt av at det må bli mer sykkelparkering i det offentlige rom i byen. Han tenker spesielt på alle de som har el-sykler. De trenger en trygg plass å sette fra seg syklene. Bergheim foreslår at det anlegges flere sykkelskap, slik som sykkelhotellet ved Slottet.

Bjørne Jortveit, kampanjeleder for Jeg kjører grønt, støtter Bergheims tanker. I tillegg peker han på at arbeidsgivere og gårdeiere også har et ansvar for tilrettelegging for trygg sykkelparkering.