Vårfeiing er i gang

Ingeniørvesenet har satt i gang vårens gatefeiing i Kristiansand. Du kan sjekke hvor kommunes feiebiler er til enhver tid på et eget kart.

Følg feiebilen

Denne uken startet ingeniørvesenet med vårens gatefeiing i Kristiansand. Arbeidet varer ut mai, og Kristiansand kommune har laget et kart som oppdateres fortløpende og som viser hvor feiebilen har vært. Etter hvert blir de røde strekene på kartet erstattet av blå og grønne. Blå strek forteller at feiebilene har vært her i løpet av de siste timene. Grønne linjer betyr at det er feid i løpet av de siste tre månedene.

Kartet viser oversikt over Kristiansand og Songdalen, og Søgne vil være på plass i løpet av formiddagen 20. mars. 

Følg feiingen 

(Forsøk med andre nettlesere dersom du får problemer med å åpne kartet i Internet Explorer)

Ingeniørvesenet har nå tre feiebiler i sving i sentrumsnære områder, og de har leid inn tre biler til å feie i Vågsbygdområdet. Fra og med neste uke er ytterligere tre til fire kommunale feiebiler på plass for å ta del i vårrengjøringen.

–I år har været vært så bra at et av firmaene som feier på oppdrag fra oss allerede er i gang i en del boligområder i Vågsbygd. Gang- og sykkelveiene som vi har ansvar for har også høy prioritet. Som vanlig skal områdene Kvadraturen, Eg, Sødal, Grim og Lund være ferdig feid til 1. mai. Deretter tar vi resten av boligveiene, og målet er å være helt ferdig i løpet av mai, sa seksjonsleder Øyvind Markussen i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune 19. mars.

SMS-varsling noen steder

Markussen kan ikke si nøyaktig hvilken dag kommunens feiebiler vil være i sving i de forskjellige veiene. Men noen steder, der det er mye gateparkering, vil beboerne bli varslet på forhånd.

– Feiingen blir bedre og mer effektiv når det er færrest mulig biler parkert i gatene. På Lund, Eg, Sødal og Grim er det mye gateparkering. Derfor vil kommunen også i år sende SMS-varsel til beboere i disse områdene cirka et døgn før feiebilene kommer, forteller Øyvind Markussen.

Kontaktperson

Rådgiver i ingeniørvesenet Sven Solberg, mobil: 916 65 969

E-post: sven.solberg@kristiansand.kommune.no