Vaktmesteren hjelper med renholdet

Allen Elle jobber til daglig med vaktmestertjenester i kommunen. Nå har han fått opplæring i renhold og desinfeksjon av berøringspunkter og er klar for daglig innsats på Solstrålen barnehage.

– Dette vil jeg bidra med for denne situasjonen er så spesiell. Det var min første tanke da forespørselen om vi kunne tenke oss å ta smittevask i barnehagene kom, sier Allen Elle.

Han stilte mandag til sin første vaskerunde på Solstrålen barnehage på Langenes. Til daglig jobber han i byggservice drift, og utfører vaktmestertjenester på det tidligere rådhuset i Søgne, helsehuset og Søgne gamle prestegård.

Allen_Elle_og_Per_Ivar_Andreassen2.jpg

Allen Elle (t.v.) er klar for å ta smittevasken i barnehagen. Driftsleder i byggservice, Per Ivar Andreassen, er også på plass utenfor Solstrålen barnehage mandag. Foto: Kari Anne Candasamy

Nå skal han rengjøre og desinfisere alle berøringspunktene i barnehagen. Det er for eksempel dørhåndtak, vinduskarmer, knagger, og utvendige avfallsdunker.

Fredag fikk han grundig opplæring i dette samme med flere av de andre fra avdelingen som har meldt seg som smittevaskere.

Dette er en felles dugnad

Per Ivar Andreassen er driftsleder i byggservice i kommunen og har ansvaret for cirka 20 av fagarbeiderne. Han understreker at dette er en felles dugnad der alle må bidra. De ansatte i barnehagene passer også ekstra nøye på og vasker ved behov, og renholderne gjør rent mellom klokka 17 på ettermiddagen og før klokka 07 på morgenen.  

Tove Kjær, som leder renholderne i Søgne, bekrefter at renholderne nå jobber enten på kveldstid eller tidlig om morgenen. Det har blitt bestemt at renholderne ikke skal være på jobb mens barna er i barnehagen, sier hun. Kjær er glad for at fagarbeiderne fra drift stiller opp og sier at de alle jobber sammen og gjør sitt beste for å få dette til å gå rundt.

–  Alle er utstyrt med rene filler og et desinfiseringsmiddel som er effektivt i 2-5 dager, forteller hun.  

Stolt over positivitet og endringsvilje

Bård Kvislabakken er leder for byggservice i eiendom. Han forteller at de har cirka 200 renholdere i enheten men at flere av disse har blitt flyttet over til sykehjemmene mens skoler og barnehager har vært stengt. Når barnehagene skulle åpnes igjen manglet de derfor renholdere til å dekke behovet. 

– I alt har cirka 35 av de ansatte i driften blitt lært opp i rengjøring og desinfisering av berøringspunkter. Det er veldig bra at vi kan bruke av eget personell og positivt at så mange har meldt seg frivillig.  I en periode vil dette fungere utmerket, sier han. Men innrømmer at de nok kan trenge flere folk når skolene også åpner opp igjen neste uke.

Han er veldig stolt over at de ansatte viser en enorm positivitet og endringsvilje i denne krevende perioden.