Tre av fire i barnehagen

74 prosent av barna kommer tilbake til sine barnehager når disse åpner mandag 20. april.

Trygt å komme tilbake

– Det er veldig bra at tre av fire barn kommer tilbake i barnehagen til mandag. Den gode oppslutningen viser at foreldre er glade for at barnehagene er i gang igjen og rolige for at det er trygt å være i barnehagen, sier oppvekstdirektør Kristin Eidet Robstad.

Det er 110 barnehager i Kristiansand. 37 av disse er kommunale, resten er private og private familiebarnehager. Alle barnehagene, med noen få unntak, starter opp igjen til mandag. Til sammen går 5821 i disse barnehagene, 4307 av dem er på plass igjen 20. april.

– Det er sikkert flere grunner til at ikke alle kommer med én gang barnehagene begynner igjen. Blant annet er det trolig en del foreldre som fremdeles jobber hjemmefra, og ønsker å kombinere det med å være sammen med barna, sier Eidet Robstad.

Den første uka vil de kommunale barnehagene ha åpent fra klokka 08.30 til 15.00. Lederne i alle barnehagene, både de private og de kommunale, orienterer foreldrene om det praktiske i forbindelse med oppstarten.

- Gleder oss

1500 Gro Anita Hegg Maritippen barnehage 3.jpg

Maritippen holder til på fire forskjellige steder. ­ - Det er en veldig fordel, og gjør det lettere for oss å ha avstand mellom barna. I tillegg skal vi være mye ute, og vi har vasket leker som skal brukes, sier Gro Anita Hegg.

Maritippen barnehage er en av de store private barnehagene som starter opp igjen 20. april.

– De foresatte sier til oss at de er veldig glade for at barnehagen åpner igjen. Barna har savnet å være sammen med vennene sine, og også de voksne ser fram til vanlige rutiner igjen. Vi som jobber i Maritippen tror på en god oppstart, og gleder oss masse til å ta imot barna igjen, sier daglig leder Gro Anita Hegg.

95 av de 138 barna kommer tilbake til mandag.

– Tallene viser at de foresatte er glade for at barnehagen åpner igjen. Vi har fått én tilbakemelding som går på frykt. Noen ønsker å vente til skolene begynner igjen, noen er permittert, noen familier er i risikogruppen og velger å avvente litt, mens andre er i permisjon og har anledning til å fortsatt være hjemme med barna, sier Hegg.

Maritippen holder åpent fra klokka 08.00 til 15.00. Halvparten av tiden skal barna være ute. Barna er også delt inn i mindre, faste grupper.  Det er de samme ansatte som følger barna i gruppene.

– Personalet har ryddet bort noen leker, rengjort og planlagt hva de ulike gruppene kan leke med. Vi er klare og gleder oss til oppstart, sier Gro Anita Hegg.