Christian Quartbroa åpnes torsdag

Det blir korpsmusikk og bløtkake når den nye Christian Quart-broa over Otra åpner torsdag 17. desember. Broa går fra Rådhusgata til Kjøita og er en gang- og sykkelbro.

ChristianQuartbroa1500.jpg

Tirsdag ettermiddag var det full aktivitet ved broa for å gjøre alt klart for åpningen torsdag. Den nye broa går fra Rådhusgate til Kjøita. Foto: Kari Anne Candasamy

Den offisielle åpningen skjer klokken 14.00 og det er ordfører Jan Oddvar Skisland som får æren av å klippe snoren, mens by- og stedsutviklingsdirektør Ragnar Evensen og en representant for ungdommen, holder taler. 

Alle som har vært involvert i byggingen og velforeningene i området er invitert  til åpningen. I tillegg kommer det skoleklasser fra Tordenskjolds gate skole og Louvisenlund skole. Tveit Union Musikkorps spiller og det serveres kake  og kaffe.

Sist det ble åpnet en ny bro over Otra i Kristiansand var i 1998 da tvillingbroen til Oddernesbroa sto ferdig.

Den nye broa knytter Kvadraturen og Kjøita-området sammen og har vært etterlengtet som avlastning for Lundsbroa.

Byggingen har gått etter planen

Byggingen av den nye broa har tatt omtrent ett år. Hovedentreprenør er Costo AS. Prosjektleder Jon Petter Langfeldt i Kristiansand kommune, sier arbeidet i stor grad har gått etter planen. 

– Det har vært noen utfordringer, som fundamentering i elva og koronasituasjonen som gjorde det litt vanskelig med oppfølging av stålarbeidene som ble utført i Romania. Også transporten gjennom Europa var utfordrende, forteller han.

Det har gått med cirka 200 tonn med stål til broa, som har seks spenn. Broa er fire meter bred og 200 meter lang.

– Montasjen gikk etter planen, men det var en vanskelig jobb for entreprenøren. Arbeider over vann er generelt vanskelig og noe risikofylt, men med god planlegging og oppfølging av HMS har jobben gått greit, sier prosjektlederen.

Nå gjenstår bare noen mindre arbeider som legging av toppdekke og arbeider i parken.

I bildegalleriet kan du se bilder fra forskjellige steg under byggingen. Foto: Kristiansand kommune.

DJI_0049.jpgDJI_0047.jpgIMG_5658.jpgIMG_5733 (1).jpgIMG_E1696.JPGIMG_5886.JPGIMG_5883.JPGIMG_5751.jpgIMG_1735.JPGDJI_0052 – Kopi.jpgDJI_0044.jpg