Det er to tilfeller av antatt smitte med korona i Kristiansand. Kommunen fortsetter arbeidet med å håndtere situasjonen rundt koronaviruset, og informasjonstelefonen holdes åpen.

Testet

To personer som hadde vært på reise i område med vedvarende smitte er testet og antatt smittet av koronaviruset. De er ikke svært syke, og oppholder seg i hjemmekarantene.

Dette er områdene med vedvarende smitte.

- De to var en del av en gruppe som reiste. Alle i gruppen er testet, og vi har også kommet langt i arbeidet med å følge opp alle som har vært tilstrekkelig nær de to smittede, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

Koronatelefon

Helsepersonell fra Kristiansand kommune bemanner informasjonstelefonen om koronavirus. For spørsmål om din egen situasjon, skal du i utgangspunktet ringe fastlegen din først.

Helsepersonell fra Kristiansand kommune besvarer spørsmål om korona. For spørsmål om din egen situasjon, skal du i utgangspunktet ringe fastlegen din. Foto: Børge Røssaak Nilsen, Kristiansand kommune.

Det er god informasjon om koronaviruset, hvordan man skal forholde seg, og hvem som er i gruppene som skal testes eller i hjemmekarantene på Folkehelseinstituttets hjemmesider

Dersom du ikke finner informasjonen du trenger, kan du ringe. 

Kommunens informasjonstelefon om korona 948 09 041 er åpen fra klokka 10.00 – 18.00 til og med torsdag.

Publikum kan også ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon 815 55 015.

- De aller fleste trenger nå ikke bekymre seg for situasjonen. Det var ventet at vi skulle få tilfeller også hit, sier kommuneoverlegen som understreker at god håndhygiene er det viktigste virkemiddelet mot smitte og at det er tilgjengelig for alle.

Vask hendene hyppig med såpe og vann eller sprit, og host i albuen.

Ansatte hjemme

Kommunen har nå informert internt om at ansatte i som har kontakt med pasienter, og i løpet av de siste 14 dager har vært i områder med vedvarende spredning av koronaviruset, skal kontakte sin leder før de kommer på jobb.

Alle ansatte med pasientkontakt må også ta kontakt med sin leder dersom de har husstandsmedlemmer som er mistenkt smittet med koronaviruset.

Dette er HFIs definisjon på mistenkt tilfelle     
Les mer om korona på FHIs informasjonssider      

Kontakt for media

Kommuneoverlege 
Dagfinn Haarr
482 67 701