Gjenåpner sykkelskap ved Slottet

Gode sykkelparkeringsløsninger vil gjøre Kvadraturen mer attraktiv for syklister. Fredag 19. juni kl. 15.30 gjenåpnes de ti smarte sykkelskapene fra SafeBikely ved Slottet.

Med sykkelen trygt forvart i et låst skap, er målet at flere skal sykle til sentrum. Målet er også å styrke handelen i Kvadraturen, ikke minst Slottet Shopping, som ligger et halvt steinkast unna.

Ordfører Jan Oddvar Skisland og SafeBikely står for den offisielle åpningen av sykkelskapene fredag 19. juni kl. 15.30.

Neste generasjons sykkelskap

Etter en tøff vår på Slottet Shopping og andre butikker har trygg sykkelparkering aldri vært viktigere. I Trondheim har sykkelskapene ved Byhaven kjøpesenter fått god respons med en dekningsgrad på 70%.

– Vi jobber for å øke sykkelandelen i norske byer. Trygg sykkelparkering er helt essensielt, og nå har vi lansert neste generasjons sykkelskap – den nye normalen for sykkelparkering, sier markedssjef Ellen Loxley.

Tilgang via mobil og app

Syklistene styrer tilgangen til skapet fra telefonen, og kan enkelt forhåndsreservere plass i appen. Illustrasjonsfoto: Ole Ekker, SafeBikely.

Leieprisen er 15 kroner per tolvte time sykkelen står parkert.  

10 sykkelbokser (en Parklet) tilsvarer én bilparkeringsplass, og kan med ny teknologi utplasseres uten tilkobling til strømnett og wifi.

Shoppingskap for vekst til Kvadraturen

Sykkelskap ved SlottetSyklene parkeres i skap på en kvadratmeter, utstyrt med knagger til shoppingposer, sykkelhjelm og sekk.

Nylig ble parkeringen oppgradert med ny farge, tilpasset et rikere og grønnere byliv.

Rulles ut i sju norske kommuner

SafeBikely er i ferd med å rulle ut sykkelparkering i sju norske kommuner. I løpet av 2020 er målet å åpne sykkelparkeringer i alle norske fylker. SafeBikely produserer sine sykkelskap i Trondheim, hvor bedriften også holder til. Snart skal bedriften også utvide til bedriftsmarkedet, og på sikt også internasjonalt.

Her kan du se en film fra SafeBikely på Facebook.

Kontaktpersoner:
Ellen Loxley, SafeBikely
Bjørne Jortveit, Kristiansand kommune